У прикордонні з`явився палій

1242 0

Ми у соцмережах:

У прикордонні з`явився палій

Його бачили, але не впіймали. Чиновники тепер нагадують, що підпал сухої рослинності біля держкордону -- злочин проти держави.

Луцький прикордонний загін отримав повідомлення від прикордонного уповноваженого Республіки Білорусь про те, що на Пінській ділянці було зафіксовано горіння сухого трав'яного покриву на території України у напрямку Нижній Теребежов (Білорусь)  - Городище (Україна).

Було встановлено, що вздовж державного кордону в Україні, приблизно на відстані до 300 метрів від державного кордону, їхала підводою невідома особа та підпалювала суху траву.

Осередок загоряння рзповсюдився територією України до державного кордону загальною протяжністю до 2 кілометрів - від прикордонного знаку № 0706 до прикордонного знаку № 0700. Лише перешкоди на державному кордоні у вигляді меліоративного каналу та ділянки зораної смуги не допустили його подальшого розповсюдження на територію Білорусі, а обкопані ділянки ґрунту навколо прикордонних знаків перешкодили їх пошкодженню.

Подібні підпали сухої трави місцевим населенням поблизу державного кордону можуть стати неконтрольованими, а суха та вітряна погода сприяє їх переростанню у стихійні лиха із загрозою подальшого розповсюдження пожеж на суміжну сторону та пошкодження прикордонних знаків. Подібний випадок підпалу сухої трави місцевими мешканцями був ще 11 лютого цього року та призвів до пошкодження прикордонного знаку № 0549А.

Про це повідомив департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також