У центрі психічного здоров`я населення – шикарний ремонт і грандіозні плани

3344 0

Ми у соцмережах:

У центрі психічного здоров`я населення – шикарний ремонт і грандіозні плани

Наразі у Рівненському обласному центрі психічного здоров’я населення, який має психіатричне та наркологічне відділення, відремонтовано три палати. Проте у закладі запевняють, що попереду ще багато позитивних змін, зокрема впровадження новітніх методик лікування.

Відремонтували палати, приймальню та санвузол у психіатричному відділенні на вулиці Дубенській. Окрім ремонту приміщень, закупили 46 нових ліжок, матраци, постільну білизну, бойлер, а також придбали для закладу м’ясорубку та ноутбуки, щоб усі лікарі мали комп’ютерну техніку.

Кошти на все було виділено зі спецфонду.

Головний лікар центру Олег Колбач розповідає, що нині у закладу – чимало планів. Так, у центрі планують запровадити новітню методику, яка дозволить виявляти аутизм у дітей від 12 місяців. Окрім того, фахівці закладу планують долучитися до раннього виявлення та лікування епілепсій.

Також хочуть розширити програму лікування метадонозалежних людей та проситимуть понад три мільйони гривень на купівлю японського апарату, який дозволить встановлювати рівень наркотичних речовин в організмі людей, яких, наприклад, затримує поліція.

Олег Колбач- Психіатрія у нас довгий час була у занепаді, - розповідає п.Колбач. – Треба ще багато працювати, аби підняти її рівень і змінити ставлення людей. Вони не повинні боятися йти до психіатрів. Це нормально – дбати про своє психічне здоров’я. Ми намагаємося залучити закордонних спеціалістів, які б ділилися досвідом з нашими лікарями, адже сьогодні в Україні бракує і новітніх практик, і фахівців, які б займалися, наприклад, реабілітацією нарколазежних.

Фото - зі сторінки п.Колбача у Facebook

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також