У Радивилівському районі діти погралися з вогнем: згоріли навіс і будівля

2292 0

Ми у соцмережах:

У Радивилівському районі діти погралися з вогнем: згоріли навіс і будівля

Одразу дві пожежі через дитячі пустощі сталися в Радивилівському районі за добу – в селах Опарипси та Нова-Пляшева. Рятувальники закликають батьків бути уважними. Бо наступного разу може згоріти не господарська будівля, а хата.

 8 квітня о 13:12 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про те, що в селі Нова-Пляшева Радивилівського району на вул. Шкільній горить піднавіс для зберігання соломи. За вказаною адресою було направлено рятувальників 2-го державного пожежно-рятувального поста с. Козин. Було встановлено, що вогнем охоплено дерев’яний піднавіс для зберігання соломи 3х2 м, критий шифером по дерев’яній обрешітці. На ліквідацію пожежі вогнеборці відразу подали вогнегасні речовини. О 13:39 пожежу було локалізовано, а о 13:55 ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Вогнем знищено піднавіс та пошкоджено одну тонну соломи.

Причина пожежі - дитячі пустощі з вогнем. До гасіння було залучено одну одиницю пожежної техніки ДСНС та чотирьох рятувальників.

Того ж дня о 19:20 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про те, що в селі Опарипси Радивилівського району на вул. Набережній горить господарська будівля. За вказаною адресою було направлено рятувальників 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Радивилів. Було встановлено, що вогнем охоплена шлакова господарська будівля. крита шифером по дерев’яній обрешітці. На ліквідацію пожежі вогнеборці відразу подали вогнегасні речовини. О 19:35 пожежу було локалізовано, а о 21:15 ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Вогнем знищено одну тонну соломи, шиферне покриття господарської будівлі, дерев’яне перекриття, велосипед та пошкоджено двері, вікна та речі домашнього вжитку.

Причина пожежі - дитячі пустощі з вогнем. До гасіння було залучено одну одиницю пожежної техніки ДСНС та чотирьох рятувальників. Наразі остаточні збитки встановлюють.

Рятувальники зверталися до батьків, дідусів та до бабусь з проханням не залишати дітей та онуків без нагляду, тримати сірники та запальнички у недоступних місцях. Розповіли про правила безпеки. Про те, яким чином можна запобігти виникненню пожежі.

Пам'ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику Служби порятунку, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Контролюйте розваги дітей та особистим прикладом навчайте їх правил безпечної поведінки. Пояснюйте малюкам небезпеку і наслідки гри з вогнем. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також