Група компаній «VITAGRO» надала допомогу медичним закладам

722 0

Ми у соцмережах:

Заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Анатолій Наумець передав медичні халати, одноразові маски, рукавички та дезінфікуючий розчин для Рівненської центральної районної лікарні

Група компаній «VITAGRO» надала медичну допомогу всім медичним закладам районних та сільських рад, на території яких обробляє землю. На Рівненщині таку підтримку отримали лікарні в Радивилівському, Острозькому та Рівненському районах.

Сьомого квітня заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Анатолій Наумець передав медичні халати, одноразові маски, рукавички та дезінфікуючий розчин для Рівненської центральної районної лікарні.

— Сьогодні ви опинилися в дуже складній для нашої країни ситуації й берете на себе перший удар, приймаючи мешканців із підозрою на COVID-19 і надаючи першу допомогу таким пацієнтам, — звернувся до медиків Анатолій Наумець. — Розуміючи реальний стан забезпечення медзакладів необхідними предметами для захисту, Група компаній «VITAGRO» вирішила долучитися до підтримки медиків. Кожен медзаклад від нас отримує по 10 халатів, 500 масок, 200 пар рукавичок та 20 літрів дезінфікуючого розчину.

Ігор Гудима

Головний лікар КНП «Рівненська ЦРЛ» Ігор Гудима зазначив, що така добровільна підтримка дуже доречна, тому що всі ці речі дуже потрібні медичним працівникам районної лікарні у непростій щоденній роботі:

— Від імені адміністрації лікарні висловлюю подяку керівництву Групи компаній «VITAGRO» і «Агрохолдингу Зоря», всім людям, які доклали руки до того, аби забезпечити медпрацівників необхідними засобами самозахисту. Дуже приємно, що громада Зорянського підприємства нам допомагає, що є розуміння потреби у підтримці медиків у такий складний для нашої країни час.

Нинішня ситуація змушує надолужувати те, що упустили у медичній галузі на рівні держави. Тому що постійно недооцінювали важливість галузі, фінансували за залишковим принципом. І зараз ті спроби покращити існуючий стан не зовсім успішні. Є люди, які хочуть допомогти, але немає де все потрібне купити. Починаючи від захисних масок і халатів до таких речей, як апарати ШВЛ, концентратори кисню, пульсоксиметри, термометри дистанційні й інше обладнання, якого просто немає в наявності. І лише наприкінці квітня чи в травні буде поставка того обладнання на наш регіон.

 

Ми отримали 240 експрес-тестів і 13 використали. І, на жаль, маємо один позитивний результат тесту. Відправили його на ПЛР в Рівне. Там зараз проводять дообстеження пацієнтки з нашого району. Нині наш заклад приймає тільки ургентних хворих. Решту приміщень ми звільнили на випадок неординарних ситуацій.

Проблема в тому, що всі ці предмети, які подарувала нам Група компаній «VITAGRO» — одноразові. Медики використали їх і відразу міняють. Тобто цього нам вистачить на обмежений період. Але ми дуже вдячні за цю допомогу — передамо у відділення, і наші працівники матимуть предмети для самозахисту і гігієни на перших порах. Маю надію, що і на майбутнє ви не залишите нас у разі потреби.

Група компаній «VITAGRO» розуміє серйозність ситуації з пандемією коронавірусної хвороби, тому і надалі надаватиме підтримку медикам та пайовикам, які довірили їй обробляти свої земельні наділи. Адже неможливо жити та працювати в громадах і бути осторонь їхніх проблем.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також