У рівненських баскетболістів - новачок з Вінниці, який грав проти них

1019 0

Ми у соцмережах:

Августин Козанчук та президент клубу  Сергій Ліщук

Представляємо новачка чоловічої команди Баскетбольного клубу “Рівне” Августина Козанчука.

Народився у Вінниці 24 травня 1995 року. Почав займатися баскетболом у рідному місті з дев’ятирічного віку. Ще школярем дебютував за дорослу команду “Вінницькі зубри”. Пройшов майже всі вікові групи Національних збірних України Ю-16, Ю-18, Ю-20. Пограв у Чемпіонаті Литви за команду “Ірмус”, яка виступала в другому дивізіоні країни, аналог української Вищої ліги. Своєю грою та результатом завоював місце і брав участь у “Матчі всіх зірок” литовського чемпіонату.

В Україні грав за такі команди як БК “Авангард”, БК “Хортиця”, БК “НІКО-Баскет” – це все представники Вищої ліги. Крім того, провів сезон у першій лізі за рідних “Вінницьких Зубрів”, здобувши звання кращого захисника ліги. Останній чемпіонат виступав у вищоліговому БК “Житомир”, в їх складі грав проти БК “Рівне”. І продемонстрував високу індивідуальну майстерність.

В чемпіонаті вищої ліги 20/21, згідно статистики офіційного сайту ФБУ Августин Козанчук відіграв 18 ігор, в яких в середньому набирав 7,8 очка, 2,1 підбирання, 3,9 результативних передач, рейтинг ефективності 7.7.

У БК “Рівне” Августин Козанчук виступатиме на позиції захисника-розігруючого “першого номера”. Готуючись до сезону баскетболіст відіграв за команду усі товариські матчі та ігри передсезонного турніру в Луцьку, повідомляє пресслужба БК Рівне.

Дебют Августина Козанчука в офіційних поєдинках відбудеться найближчих вихідних у стартових домашніх іграх БК “Рівне” у Вищій лізі Чемпіонату України. Цікаво, що новачку рівнян безпосередньо на майданчику протисятоятиме Андрій Калашніков, який минулого чемпіонату був основним розігруючим у БК “Рівне”, але за смейними обставнами повернувся до рідного Івано-Франківська та знову грає за БК “Говерла-Прикарпаття”.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також