У Вараському районі продовжує працювати школа, де майже всі вчителі - невакциновані

1974 0

Ми у соцмережах:

У Вараському районі продовжує працювати школа, де майже всі вчителі - невакциновані

У Степангородській школі Володимирецької громади продовжується очне навчання, хоч кількість вакцинованих працівників освіти складає складає менше 10%.

Місцева влада хотіла призначити туди тимчасового виконувача обов’язків, оскільки директорка закладу Тетяна Макарчук продовжила відпустку по догляду за дитиною і відсторонити від роботи невакцинованих немає кому. Втім, така ініціатива збурила громаду і наказ відмінили.

На фото: Тетяна Макарчук

Директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський прокоментував ситуацію: 

 - У цьому закладі освіти навчається 586 учнів, з яких 289 - у перших-четвертих класах. Наразі триває педагогічна рада, на якій намагаються визначити із числа колективу особу, яку можна було б уповноважити на виконання обов'язків. Щоб вона могла виконувати норми законодавства у частині відсторонення чи організації навчального процесу. Керівник закладу пішла у відпустку, заступники директора або на лікарняному, або у такій же відпустці, тож заклад здійснює освітній процес в очному режимі, абсолютно попираючи всі законодавчі норми, які тільки є в сфері освіти на період "червоної" карантинної зони.

На фото: Петро Коржевський

 Петро Коржевський зазначив, що сьогодні сподіваються все ж обрати виконувача обов'язків Степангородської школи:

- Не може бути хаосу в освітньому процесі, бо це стосуватиметься і оплати праці. Коли ми це все відтягнемо в часі, то питання фінансового характеру теж будуть невід'ємною складовою проблеми, яка в цьому закладі уже є.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також