У Рівненській облраді покажуть, які картини малюють у госпіталі військовики (ВІДЕО)

1253 0

Ми у соцмережах:

У Рівненській облраді покажуть, які картини малюють у госпіталі військовики (ВІДЕО)

Рівненська обласна рада спільно з Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни» та волонтерами представлять виставку картин українських військовослужбовців під назвою "Мистецтво Нескорених". На ній будуть представлені роботи, які написали українські воїни-захисники під час реабілітації у військовому госпіталі. Виставку можна буде побачити на першій у 2023-му сесії Рівненської обласної ради.

Жіночі постаті, метелики, гори, море і парусники - здебільшого мирні мотиви обирають для своїх робіт українські військовослужбовці, які знаходяться на реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

 

Малювання картин - одна зі світових практик у відновленні людей з травмами опорно-рухового апарату. Пошрамовані тіла та душі у госпіталі відновлюють не лише медикаментозно, а й з допомогою мистецтва. Подружжя Наталя і Дмитро Свиридов з Чернівців вирішили малювати крила свободи.

- Чоловік два місяці вже відновлюється після контузії, яку отримав на Сході, захищаючи Україну. Йому важко говорити, але малювання йде на користь. Дмитро дуже гарно написав попередню картину – совенят, - розповідає дружина військового Наталя.

Нескорені душами українські воїни не люблять говорити і згадувати пережите . Кажуть, час, коли пишуть картини, відволікає хоч на трошки від страшних думок і допомагає відновити чутливість рук. Процес відбувається у присутності лікарів-психологів за допомоги митців-волонтерів, повідомляє Рівненська обласна рада.

Створені нашими Героями картини поєднують у собі красу і силу, яку має бачити якомога більше людей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також