У рівненському тролейбусі пропонують створити музей

644 0

Ми у соцмережах:

У рівненському тролейбусі пропонують створити музей

Проект створення «Музею на колесах» в найстарішому рівненському тролейбусі подав на громадський бюджет Антон Бриних, якого підтримала партія «ЄС».

 Ідея такої ініціативи полягає в тому, щоб створити атракційний простір на базі найстарішого діючого пасажирського тролейбуса України 1974 року випуску, який є в КП “Рівнеелектроавтотранс”.

Його пропонують перетворити на пересувний музейний пункт зі стендами для експонатів і можливістю проводити презентації та влаштовувати перегляди фільмів. Головна функція такого музею - проведення екскурсій.

Це може стати потужним інструментом розвитку туризму в нашому місті, бо аналогів такого проекту в Україні немає. Та й за кордоном є тільки подібні: “ретро-тролейбуси” в містах Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Німеччини, які просто виїжджають на свята, працюють на "історичних" маршрутах або на замовлення.


До того ж, до карантину в Рівне часто приїжджали іноземні туристи, які орендували цей та інші тролейбуси для приватних поїздок містом та фотосесій. Тому, по завершенню епідемії є потенціал розвитку цього напрямку.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також