У Рівному арештували розбійника, який не знав, що п`ять років перебуває у розшуку і сам здався поліції

2534 0

Ми у соцмережах:

два місяці сидітиме у СІЗО

13 листопада 2016 року близько п'ятої години ранку у квартиру на вулиці Дубенській у Рівному заліз через кватирку вікна розбійник. Жінка, яка винаймала цю оселю, такого "гостя" не чекала. Приставивши до її горла ножа, незнайомець змусив віддати йому 800 гривень та мобільний телефон «Нокіа 130», чим завдав їй та співмешканцеві майнової шкоди у розмірі 1 123 гривні.

Правоохоронці тоді запідозрили у причетності до скоєння злочину Романа Баранчука. Затримати його не вдолося, бо підозрюваний кудись зник, отож його оголосили в розшук. 

Виявилось, що усі ці роки Роман мешкав на Зарічненщині з коханою жінкою. Він сам прийшов нещодавно у поліцію, довідавшись, що перебує з 2016 року у розшуку, і запевняв, що не знав про це.

Місцевий суд 8 вересняцього року  обрав підозрюваному запобіжний захід - домашній арешт. Прокурор оскаржив це рішення. В апеляційній скарзі він просив суд обрати Роману Баранчуку за розбій, поєднаний з проникненням у житло, запобіжний захід — тримання під вартою строком на два місяці. Увага суду акцентувалась на тому, що підозрюваний із 2016 року перебував у розшуку, тому ризик того, що він знову переховуватиметься від слідчих та суду не зник.  Більше того, підозрюваний у 2007 році уже притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж, поєднаний з насильством.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ:  колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши учасників судового розгляду, скасувала ухвалу слідчого судді місцевого суду .  29-річного підозрюваного взяли під варту в залі судового засідання. У слідчому ізоляторі він пробуде щонайменше два місяці – до 5 грудня 2021 року. Якщо органом досудового розслідування буде доведено вину затриманого, санкція статті, яка йому інкримінується, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також