У Рівному газове «теплоенерго» замінюють на твердопаливний «теплосервіс»

2309 0

Ми у соцмережах:

У котельні на вулиці Курчатова у Рівному ще у 2011 році встановили обладнання, яке працює не на газі, а на щепі. Зокрема, й усі зрубані в місті дерева переробляють і обігрівають ними цей район.

На початку грудня Рівненська ОДА надала ліцензію на виробництво тепла новому підприємству в Рівному — «Рівнетеплосервісу». А вже за кілька днів міськвиконком затвердив для нього і тарифи. Котельня підприємства опалюватиме житлові будинки у районі вулиці Курчатова, в її планах — взяти в оренду ще кілька котелень Рівного.

Приватне підприємство «Рівнетеплосервіс» є «дочкою» ТОВ «Рівнетеплоенерго», рівненського монополіста, який орендує міські мережі та опалює більшість багатоповерхівок і бюджетних закладів Рівного. «Рівнетеплосервіс», створений у 2016-му, до цього року переважно займався за бюджетні кошти ремонтом і монтажем теплових мереж, виграючи тендери (або просто укладаючи угоди за договірною процедурою) міського управління ЖКГ.

Голова Рівненської ОДА своїм розпорядженням видав «Рівнетеплосервісу» ліцензію на ширшу діяльність: на виробництво теплової енергії, її транспортування та постачання. А міськвиконком встановив підприємству тариф, на близько 10% нижчий за той, що мають газові теплопостачальні підприємства, зокрема «Рівнетеплоенерго»: 1837,38 грн за Гкал для бюджетних закладів та 1373,33 грн — для населення.

Микола Кирея, начальник міського управління економіки, розповів, що «Рівнетеплосервіс» орендує котельню на вулиці Курчатова, 54-А у «Рівнетеплоенерго». Котельню перевели на щепу, і з неї вже подають тепло на житлові будинки та заклади бюджетної сфери. А на міськвиконкомі директор «Рівнетеплосервісу» Сергій Жуков зазначив, що тепло з котельні продають не безпосередньо споживачам, а материнській структурі — «Рівнетеплоенерго». Окрім того, компанія наразі готує проекти щодо введення твердопаливних котелень на вулицях Макарова, Соборній та Герцена.

Фактично, «дочка» дозволить «Рівнетеплоенерго», яке має десятки мільйонів боргів за газ і кошти якого, у першу чергу, йдуть на погашення боргу перед «Нафтогазом», акумулювати гроші. А нагадаємо, що власником «Рівнетеплоенерго» з 2018 року є Іван Надєїн, якому належить група компаній «Укртепло». Одна з них вже кілька років працює у Рівному і побудувала котельню у районі тубдиспансеру на твердому паливі, окрім того, встановила біогазову установку на сміттєзвалищі, яка, за запевненням п. Надєїна, дає 100 тис. Квт/год на тиждень електроенергії.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також