У Рівному гратиме Герой України Мирослав Скорик

1876 0

Ми у соцмережах:

У Рівному гратиме Герой України Мирослав Скорик

Мирослав Скорик - герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, внучатий небіж Соломії Крушельницької, автор безсмертної "Мелодії" та музики до фільму «Тіні забутих предків» 19 квітня дастьу Рівному концерт у стилі джазу.

Скорик - один з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів. Його музика, поєднуючи в собі яскравий національний колорит і сучасну музичну техніку, увійшла до репертуару багатьох українських і зарубіжних виконавців і колективів. Це, зокрема, «Гуцульський триптих» і «Карпатський концерт» для симфонічного оркестру, три фортепіанні та три скрипкові концерти, сім партит для різних складів, дві сонати для скрипки і фортепіано, численні композиції для фортепіано.

Він є автором  музики до фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», визнаного одним із дванадцяти найкращих фільмів усіх часів і народів. Твори композитора виконуються в США, Канаді, Австралії, Франції, Німеччині, Австрії, Польщі, Чехії, Словаччині, Росії, Грузії, Вірменії, країнах Балтії. Він часто виступає виконавцем своїх власних творів – як диригент і піаніст.  Музикознавчі праці Мирослава Скорика присвячені проблемам гармонії композиторів XX століття.

Концерт "Скорик устилі джаз" відбудеться у Рівненськй обласній філармонії, що на вул. Драгоманова, 20,  19 квітня. Початок- о 19-й год. с

А о 14:00 у Рівненському медіа-центрі, що також на вул.Драгоманова, 20, відбудеться прес-конференція з легендарним маестро. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також