У Рівному хотіли захистити очерет і в нікуди витратили 190 тисяч гривень?

2069 0

Ми у соцмережах:

У Рівному хотіли захистити очерет і в нікуди витратили 190 тисяч гривень?

Попередня каденція міської ради Рівного виділила 190 тисяч гривень на захист від забудовників очерету по вулиці Чорновола.

 Йдеться про плавні в районі колишнього кафе «Бабуся». Цю територію ще називають природним фільтром Рівного. Адже плавні очищують забруднену воду, яка тече Устею зі сторони Квасилова та потрапляє у озеро Басів Кут.

Як було озвучено на «земельній» комісії, це рішення було популістичним. Адже ефект від розробленої документації практично нульовий.

За словами начальника управління земельних відносин Сергія Таргонія, був розроблений проєкт землеустрою, але змінилося законодавство. Тому даний тип документації уже не вноситься до державного земельного кадастру.

Тобто земельній ділянці у кілька гектарів, на якій знаходиться очерет, не присвоять кадастрового номера. Ця інформація обурила членів «земельної» комісії.

На фото Дмитро Котляров

- Це якесь безглуздя. Виходить, що кудись рухались, але все даремно. З таким же успіхом можна було взяти штангенциркуль та побігати навколо Рівного. Раз відбулася така даремна розтрата бюджетних коштів, то пропоную людину, яка це пропонувала, взяти на роботу в управління земельних відносин. Хай відпрацьовує. Скажу для тих, хто не знає, що цей очерет і так знаходиться у рекреаційній зоні, відповідно до генплану міста. Там нічого будувати не можна, - сказав член комісії, депутат Дмитро Котляров.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також