У Рівному отруїлася чадним газом родина із малолітньою дитиною

877 0

Ми у соцмережах:

У Рівному отруїлася чадним газом родина із малолітньою дитиною

23 жовтня о 01:23 на номер аварійно-диспетчерської служби 104 надійшов виклик від чергового працівника екстреної медичної допомоги про те, що з підозрою на отруєння чадним газом до медичних закладів Рівного госпіталізували подружжя із 5-річною дитиною.

Бригада аварійно-диспетчерської служби Рівненської філії «Газмережі» відразу виїхала до будинку по вулиці Героїв Поліції та припинила газопостачання в квартирі. Фахівці аварійної бригади з’ясували, що в квартирі встановлено двоконтурний димохідний котел та електрична витяжка. Ймовірно, одночасна робота двох приладів спричинила зворотну тягу, що і стало причиною отруєння. Нині стан здоров’я потерпілих задовільний.

"Рівненська філія "Газмережінагадує:  відповідно до Правил безпеки систем газопостачання п. 6.5. р.6  «у будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, забороняється влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням.»

Чадний газ – це небезпечний продукт, який утворюється внаслідок неповного згорання газу при недостатній кількості повітря, кисню. Тому, дотримуйтеся Правил безпеки систем газопостачання- бережіть своє здоров’я і своїх рідних.
Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути.

Найбільш поширений симптом при отруєнні чадним газом — головний біль. Можливі запаморочення та втома, ускладнене дихання, задишка, сухий кашель, нудота та блювота. Більш серйозні симптоми — втрата рівноваги, зору, порушення пам’яті або ж втрата свідомості.

Щоб уникнути отруєння чадним газом, не використовуйте газову плиту для обігріву приміщення, регулярно перевіряйте газові прилади, вентиляційні канали та димоходи на справність, не залишайте без нагляду увімкнені газові прилади.
Якщо запідозрили небезпеку — терміново телефонуйте "104"
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також