У Рівному підняли прапор військово – морських сил України

1416 0

Ми у соцмережах:

У  Рівному підняли прапор військово – морських сил України

У Рівне завітав екс-командир великого десантного корабля, який носив назву нашого обласного центру - «Рівне», капітан першого рангу – Олександр Калініченко. Морський офіцер прибув із міста Одеса, щоб підняти прапор корабля, який на сьогоднішній день знаходиться у школі – ліцеї №2.

Підняття морського стягу приурочене до Свята Українського моря — Дня Українського Державного Флоту, який відзначався 29 квітня з 1919 року в Україні, а згодом за межами радянської України. Ця дата пов’язана з підняттям українських прапорів на Чорноморському флоті і фортеці Севастополь у 1918 році.

За ініціативи «Асоціації комбатантів» та «Асоціації ветеранів ВМС України» у 100-річчя події, це свято вперше відзначають як в Україні так і за її межами у форматі урочистого підняття історичного або сучасного військово-морського прапору в різних містах, які мали чи мають однойменні назви кораблів.

За словами Олександра Калініченка, корабель «Рівне» був набагато кращим судном, ніж закуплений у Росії «Костянтин Ольшанський». Він міг брати на борт 1 батальйон морської піхоти, або 10 танків та більше 50 військових «ЗІЛів». Екіпаж корабля – 82 матроси та командний склад. Славнозвісний у 90-х роках минулого століття десантний корабель «Рівне» виведений зі складу флоту у 2004 році. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також