Єпархія тріщить. Бо без землі

2538 0

Ми у соцмережах:

Єпархія тріщить. Бо без землі

У Рівному на вулиці Лермонтова, 3 знаходиться адміністративне приміщення УПЦ. Саме тут проводить прийом митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

В цьому приміщенні церковники перебувають з кінця 90-х років. Будинок перебуває у комунальній власності міста, а УПЦ орендує його, сплачуючи із церковної скарбниці в місяць 2283 гривні. Нещодавно єпархія звернулася до Рівненської міської ради з проханням надати їй в оренду і землю під будівлею. Бо хочуть ремонтувати цей старий у тріщинах будинок.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії:

— Законодавство передбачає, що не можна будь-що робити з будівлею, поки в тебе немає землі. Якщо вони візьмуть в оренду землю, то зможуть реконструювати приміщення. Просили в оренду 774 кв. м. землі, та цю площу було зменшено на 100 кв. м. Адже виходило так, що в оренду потрапляв би дитячий майданчик та проїзд до будинків. Проект рішення про виділення землі ще має розглянути міськрада на сесії.

Нагадаємо, що два роки тому вже була спроба реконструкції адмінприміщення єпархії УПЦ Київського патріархату, що неподалік Свято-Воскресенського кафедрального собору. Навіть був розроблений проект — будівлю на вулиці 16 Липня мали осучаснити. Але сірі кольори нового фасаду в проекті не сподобались місцевим чиновникам, які хотіли більше яскравості. Мовляв, надмірний аскетизм не вписувався б у архітектурний ансамбль кафедрального собору та сусіднього торговельного закладу. Після таких «порад» священики вирішили нічого не робити.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також