У Рівному підписали одну з найбільших петицій в історії людства – проти насильного вирізання людських органів

2132 6

Ми у соцмережах:

У Рівному підписали одну з найбільших петицій в історії людства – проти насильного вирізання людських органів

Понад 50 тисяч українців, зокрема і мешканці Рівного, поставили свої підписи під петицією, яка стала другою найбільшою петицією у світовій історії. Її передали представники організації «Лікарі проти насильницького видаляння органів».

Цей документ, під яким протягом п'яти років поставили підписи понад 2,7 млн людей з більше півсотні країн, закликає припинити у Китаї злочинну практику вилучення органів у живих людей.

Волонтерка Ганна, яка збирає підписи в Україні, зазначає, що примусове видаляння органів у невинних людей є проблемою не лише одного Китаю.

Адже з усього світу пацієнти їдуть до КНР, щоб пересадити нирку, печінку чи серце, оскільки там час очікування складає від кількох днів до кількох тижнів, тоді як в інших країнах на це йдуть роки.

При цьому люди не знають, що для того, аби пересадити їм орган, убивають здорову та ні в чому не винну людину.

Якщо орган не прижився, одразу ж знаходять іншого донора. Таким чином пацієнти можуть мимоволі стати співучасниками цих злочинів.   

Раптове і стрімке зростання в десятки разів кількості трансплантацій у Китаї почалося в 2000 році.

За часом це співпало з початком масових репресій послідовників духовної практики Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа).

На думку експертів, причиною репресій стала надзвичайна популярність цього напрямку традиційної гімнастики цігун. У її основі - виконання п'яти комплексів вправ і дотримання принципу чесності, доброти і терпіння у повсякденному житті.

У 1998 році, за офіційними даними китайської влади, кількість людей, які займалися Фалунь Дафа, досягла 70 мільйонів і перевищила кількість членів правлячої в КНР комуністичної партії.

Генсек компартії Китаю того часу Цзян Цземінь вважав це загрозою для збереження ідеологічного контролю над населенням і в липні 1999 року почав широкомасштабні репресії. 

Людей, які займалися Фалуньгун, почали масово запроторювати до в'язниць і трудових таборів. Також щодо них запустили кампанію пропаганди ненависті: всі ЗМІ в КНР почали розповсюджувати наклепницьку інформацію.

За даними канадських правозахисників, які видали незалежний звіт під назвою «Криваве видаляння органів. Бійня», за останні десять років у Китаї щорічно проводилося від 60 000 до 100 000 операцій з трансплантації.

Дослідники дійшли висновку, що більша частина жертв - це послідовники Фалуньгун, які є найчисленнішою групою «в'язнів совісті», а також тибетці, уйгури, християни домашніх церков.

У 2016 році Європарламент та Конгрес США ухвалили резолюції, які закликають припинити видаляння органів у послідовників Фалуньгун у Китаї.

Організація «Лікарі проти насильницького видаляння органів» і далі продовжує збирати підписи. Ви також можете поставити підпис за посиланням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також