У Рівному пікетували суд, де обирали запобіжні заходи учасникам «лікування алко- і наркозалежних»

2058 0

Ми у соцмережах:

У Рівному пікетували суд, де обирали запобіжні заходи учасникам «лікування алко- і наркозалежних»

Про викриття мережі псевдореабілітаційних центрів силовики відзвітувалися напередодні. Тоді затримали 15 людей, зокрема двох пасторів релігійної громади. Частина їхніх підопічних і вийшла на захист працівників центрів.

У Рівному суд обрав запобіжний захід сімом членам організованої злочинної групи за незаконне позбавлення волі та катування людей.

П’ятьом підозрюваним, серед яких четверо бухгалтерок і один виконавець, обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Іще двох виконавців, уродженців Донецької та Луганської областей, жителів Рівного, суд взяв під варту строком на 60 діб без права внесення застави.

Нагадаємо, правоохоронці Рівненщини викрили організовану злочинну групу, яка під приводом реабілітації незаконно позбавляла волі жителів різних регіонів. За результатами проведених 27 обшуків 19 травня поліцейські затримали 15 зловмисників, які на сьогодні всі арештовані. Крім того, про підозру у вчиненні злочинів повідомлено ще 22 особам.

Наразі слідчі опитали значну кількість потерпілих, серед яких і двоє молодих чоловіків, які проходили курс «лікування» у так званих реабілітаційних центрах і піддавалися незаконному позбавленню волі та катуванню. Один із них мав проблеми із наркотиками, а інший — з алкоголем. Однак, обох примусово доставили до псевдозакладів, де зловмисники їх місяцями утримували проти волі, обмежували у харчуванні, піддавали фізичним і моральним стражданням, отримуючи від родичів чималі кошти. Потерпілі погодилися про це розповісти на камеру. 

Більше про те, що відбувалось під судом, можна переглянути на ютуб-каналі ТСН. 

Читайте також: Із алкоголіків — у раби! Як це організували у Рівному


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також