У Рівному планують створити Центр національно-патріотичного виховання молоді та Будинок ветеранів

995 0

Ми у соцмережах:

У Рівному планують створити Центр національно-патріотичного виховання молоді та Будинок ветеранів

Днями на розгляд громади міста Рівне подано два проєкти зі створення Центру національно-патріотичного виховання молоді та Будинку ветеранів. Вартість кожного з них – мільйон гривень.

«Платформа реалізації ідей для покращення твого міста» тут діє вже впродовж кількох років та передбачає чотирнадцять напрямків: освіта, довкілля, туризм, культура тощо.

Як зазначила авторка проєкту, голова громадської організації «Рівне-такмед» Тетяна Воронцова, серед пріоритетних умов конкурсу – загальна доступність закладу та його комунальна власність. Саме тому він не може бути створений на базі територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військового комісаріату) або ж однієї з військових частин ЗС України.

Ми розглядаємо цей Центр не тільки як освітній заклад для школярів з предмета «Захисту України», а й як місце, де учасники бойових дій будуть інструкторами-викладачами. Це повинен бути спільний майданчик, який об’єднає всіх та дасть можливість різнопланового навчання не тільки дітей, а й для інших громадян України. До вересня включно проєкт доопрацюють за участю інших громадських організацій, які займаються національно-патріотичним вихованням молоді, а згодом – голосування й перемога, – впевнена голова громадської організації «Рівне-такмед».

Другий проєкт – Будинок ветеранів, який створюють для комунікації між ветеранською спільнотою, представниками державних інституцій і громадських організацій, отримання ветеранами та членами їхніх сімей усебічної допомоги й підтримки.

Віктор Шубец, кореспондент АрміяInform
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також