У Рівному помер мобілізований – рідні заявили про можливе побиття

1091 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

22 жовтня у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували.

Рідні чоловіка підозрюють, що його могли побити, повідомляє Цензор.net.

Родичка померлого Марія Процик розповіла, що чоловіка затримали в місті Новояворівськ та відвезли у військову частину Львова (НЦ ВСП). Наступного дня він зателефонував батькам та повідомив, що його та ще близько 20 чоловіків везуть у Рівне.

- 18 жовтня розмова була вже дещо дивною, але ще не викликала підозр. Проте, на ранок 19 жовтня розмова вже явно була у стані марення, незвʼязне мовлення, часом відірване від реальності. Батькам вдалося з'ясувати, що він закритий у якомусь приміщенні зі ще одним чоловіком, який повідомив їх точну локацію, м. Рівне, вулиця Коцюбинського 1. Вже після 15:00 того ж дня звʼязок обірвався, - йдеться у дописі.

 

Пані Марія стверджує, що 20 жовтня Юрій так і не вийшов на звʼязок, тому у понеділок, 21 жовтня, батьки поїхали у військову частину А 7019, де їм повідомили, що їхнього сина там немає, його перевели в іншу частину або він втік. На прохідній жінка обмовилась, що одного із призовників відвезли у психіатричну лікарню, але уточнивши із командуванням, повідомила, що це не їхній син.


- Батьки в стані шоку і ступору повернулися додому. 22 жовтня почали власноруч обривати лінії усіх лікарень Рівного. Зʼясували, що Процик Юрій Михайлович поступав до приймального відділення Рівненського наркологічного диспансеру, але згодом був переведений у Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка, відділення інтенсивної терапії. 23 жовтня батькам зателефонували з лікарні і повідомили, що він помер 22 жовтня о 18:00. Причин не називали, сказали, що повідомлять після судмедекспертизи, - сказано у дописі.


За результатами у висновку, причиною зазначено поліорганну недостатність, гострий геморагічний панкреатит, панкреонекроз. Батькам було сказано, що тіло сина зможуть забрати у Львові 25 жовтня.


- Побачивши тіло і всі сліди побоїв, батьки викликали кримінальну поліцію м. Яворів, звʼязались з адвокатом і хочуть зробити розголос у цій справі та знайти винних у вбивстві. До сьогоднішнього дня військова частина жодного разу не контактувала із батьками, не було повідомлень ні про його так зване "зникнення" чи транспортування у відділення лікарні. В діагнозі Рівненської обласної клінічної лікарні ім. Юрія Семенюка зазначено, що він поступив 21 жовтня о 00:51 у стані коми!!!! Чому саме у психіатричну лікарню?! Чому батьків обманювали в очі, що він зник… Так багато питань і жодних відповідей…Судово-медична експертиза була проведена у Рівне, 23 жовтня 2024 року, жодного слова про побої, шрам на голові, розбиту губу, сині кисті чи сліди побоїв по тілу!!! - резюмує дописувачка.

В управлінні комунікацій оперативного командування "Захід", уточнивши, що офіційна позиція буде опублікована згодом, мобілізований Юрій Процик після мобілізації здійснив два СЗЧ: перше з бази проходження загальновійськової підготовки Військової служби правопорядку на території Львівщини, друге - 19 жовтня з меж розташування частини на Рівненщині. З 19 жовтня 2024 року Процик перебував за межами військової частини аж до 22 жовтня, коли зафіксовано факт його смерті.

Також у розмові нам наголосили: що наразі не відомо, що з ним могло статися у той час. Крім того, зазначили, що Юрій Процик під час перебування у військовій частині на Рівненщині поводився типово, спокійно та урівноважено, конфліктів не провокував. З 19 жовтня зв'язок із ним обірвався, велися пошуки.

Щодо наявності на тілі померлого слідів насилля, в управлінні комунікацій ОК «Захід» зазначили, що, ймовірно, буде призначена повторна судмедекспертиза. Також нам пояснили, що треба дочекатися офіційної позиції щодо даної ситуації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також