У Рівному прощались з сином відомого просвітянина та громадського діяча

7006 0

Ми у соцмережах:

У Рівному прощались з сином відомого просвітянина та громадського діяча

Загинув молодший син відомого на Рівненщині просвітянина Івана Кур’яніка - 34-річний Мирослав. Спершу дружині повідомили, що 7 серпня Мирослав – зник безвісти. А вже 10 серпня молодшого сержанта Мирослава Кур’яніка знайшли загиблим поблизу села Козачі Лагері Херсонської області.

Деталі загибелі Героя розповіла Радіо Трек Тетяна Редюк, співорганізаторка Союзу українок та соратниця його батька - Івана Кур'яніка :

- Основним місцем дислокації частини Мирослава була Хмельниччина, але загинув він на Херсонщині. Мирослав був розвідником і вони постійно проводили операції на лівому березі Дніпра. Того дня вже сплавлялися по одній із приток, коли їхній човен натрапив на ворожу міну. Мирослав був біля стерна й загинув. Ще одного воїна контузило, інших порозкидало, але їх вдалося врятувати.

 

Сьогодні удруге за день на майдані Незалежності у Рівному лунала сумна мелодія, бо удруге за день місто схиляє голови у скорботі за своїм Героєм.

- Мирослав Кур'янік зустрів повномасштабне вторгнення за кордоном. Проте відразу сказав рідним, що не має права залишатись там. Він повернувся і став на захист своїх рідних  Він радів, коли бачив, що дружина і син у відносній безпеці, що у рідному місці спокійно. . Тоді як сам віддавав всього себе для наближення перемоги... Біду, скорботу та втрати приносить війна у рівненські родини... Залишають жінок вдовами, синів - без батьків. Сум огорнув сьогодні сім'ю Кур'янік, бо ж провели в останню путь найріднішу людину. Скільки ж сили потрібно буде знайти рідним, аби продовжити жити та нести світові пам'ять про Героя. Вічна слава Мирославу та іншим захисникам, які боронять нас від ворога, - повідомляє Рівненська міська рада.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також