У Рівному розпочалась операція «Автобус –2005»

1930 0

Ми у соцмережах:

У Рівному розпочалась операція «Автобус –2005»

Першого червня на Рівенщині розпочався комплекс профілактичних заходів «Автобус-2005». Їх мета — запобігання та профілактика аварійності на пасажирському транспорті, посилення роботи із зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності транспортних засобів, які залучають до перевезення людей. Насамперед працівники ДАІ звертатимуть увагу на перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху через залізничні переїзди, керування транспортними засобами у стані сп’яніння, відсутність у дорожніх листах відміток про проходження технічного огляду транспортного засобу та відсутність документів на перевезення пасажирів.

Першого червня на Рівенщині розпочався комплекс профілактичних заходів «Автобус-2005». Їх мета — запобігання та профілактика аварійності на пасажирському транспорті, посилення роботи із зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності транспортних засобів, які залучають до перевезення людей. Насамперед працівники ДАІ звертатимуть увагу на перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху через залізничні переїзди, керування транспортними засобами у стані сп’яніння, відсутність у дорожніх листах відміток про проходження технічного огляду транспортного засобу та відсутність документів на перевезення пасажирів. При перевірках дотримання правил безпеки в автогосподарствах, на автостанціях, кінцевих зупинках особливу увагу правоохоронці будуть звертати на наявність запасних та аварійних виходів в автобусах, їх укомплектованість засобами пожежогасіння та медичними аптечками. Операція щойно розпочалась, а інспектори міста Рівного вже склали 14 адміністративних протоколів на водіїв, які порушили правила перевезення людей та перевищили встановлені обмеження швидкості руху.

Замість післямови: Державтоінспекція заборонила експлуатацію 10 із 54 маршрутних таксі, які прибули на тендерну комісію, щоб отримати дозволи на перевезення пасажирів у місті Рівному. В цих транспортних засобах було несправним рульове керування, заблоковані аварійні виходи, шини були зношеними, не працювали вогнегасники, а в аптечках не було жодних ліків, необхідних для надання першої медичної допомоги, а лише вата та бинти. З транспортних засобів, в яких інспектори ДАІ знайшли недоліки, були вилучені номерні знаки. Про це повідомила прес-група ВДАІ УМВС України в Рівенській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також