У Рівному розробили каталог з автентичними рецептами

1612 0

Ми у соцмережах:

У Рівному розробили каталог з автентичними рецептами

У рамках міжнародного проєкту у Рівному розробили кулінарний каталог із самобутніми стравами Рівненщини. Рецепти реконструювали завдяки гастрономічним мандрівкам учасників ГО «Агенція сталого розвитку міста». Проєкт реалізували за кошти Європейського Союзу. Тепер розробляють стратегію, як просувати ці продукти.

Ідея проєкту «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» виникла після успішної участі у попередніх проєктах «Польща-Білорусь-Україна» у 2007-2013 роках, — розповів Суспільному Роман Ширко, заступник начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради.Це був повторний конкурс, його оголошувався лише в галузі «Спадщина», і ми в ньому вирішили написати проєкт.

Наразі триває процес втілення проєкту у життя. Головним бенефіціаром є Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міськради, їхні партнери — ГО «Агенція сталого розвитку міста» та місто Люблін.

У рамках проєкту «Агенція сталого розвитку міста» розробила кулінарний каталог «Смакуй рівненське: автентичні страви та напої». Для цього команда робила гастрономічні мандрівки і в різних куточках області віднайшла самобутні страви, які, зі слів місцевих, мають унікальну рецептуру та передаються господинями з покоління в покоління.

За зміст несе відповідальність лише ГО «Агенція сталого розвитку міста», і він не відображає позиції Європейського Союзу, наголошує керівниця Агенції Олена Хмельник. Ми поставили собі за мету відвідати кожен район. Для цього заверталися і до районних адміністрацій, клубів, деякі телефони знаходили самостійно. Хто перший відгукувався – до того й їхали.

У листопаді-грудні 2020 року учасники проєкту планують провести фестиваль «Мацик», де різні райони Рівненщини представлятимуть власні технології виготовлення цього продукту, а також свої регіональні страви.

Загалом до каталогу увійшло 22 страви. За словами Олени Хмельник, через те, що обсяг видання обмежений, до каталогу увійшло не все. Наразі громадська організація розпочала співпрацю з ресторанами, деякі з них зацікавлені подавати регіональне меню.

Реалізація проєкту має завершитись за рік у 2021-му. Щоправда, через карантин представникам польської сторони довелося відтермінувати свої заходи, тож, ймовірно, терміни здачі продовжать. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також