У Рівному судитимуть двох кілерів зі столиці

1326 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть двох кілерів зі столиці

Прокуратурою Рівненської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох учасників організованої злочинної групи у підготовці до вчинення умисного вбивства, незаконному поводженні зі зброєю та умисному знищенні або пошкодженні майна журналіста.

Слідчі встановили, що обвинувачені входили до стійкого «бандитського» угруповання, на меті якого було отримання незаконної вигоди на постійній основі шляхом виконання на замовлення злочинів, таких як убивство людей, знищення чужого майна небезпечними способами.

Встановлена причетність членів організованої злочинної групи до вчинення у період з лютого по липень 2018 року низки тяжких і особливо тяжких злочинів – готування до умисного убивства підприємця Валентина Загороднюка у Рівному, підпалу офісу редакції інтернет-виданння «Четверта влада» у зв’язку із здійсненням журналістами цього видання законної професійної діяльності, а також інших злочинів, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що коли виконавців злочинів - двох киян – 1971 та 1969 років народження, було затримано, за місцем їх проживання та у транспортних засобах, на яких вони їздили, вилучили 2 пістолети, патрони, осколкову ручну гранату Ф-1, саморобні вибухові пристрої на основі тротилових шашок. За ініціативи прокуратури обвинуваченим обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Матеріали щодо інших трьох співучасників злочинів (двох організаторів та пособника) у зв’язку із їх розшуком виділені в окреме провадження, у якому триває досудове розслідування.

Читайте більше -  Рівненські «бандити» досі «у бігах»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також