У Рівному судитимуть комуніста-пенсіонера

902 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть комуніста-пенсіонера

Слідчі Рівненського райуправління поліції завершили досудове розслідування за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду.

61-річний житель обласного центру із листопада 2016 року на своїх сторінках у соціальних мережах «В Контакте» та «Однокласники» вів активну інформаційну діяльність. Чоловік публічно розповсюджував комуністичну символіку та лозунги тоталітарного режиму СССР. Викрили його працівники УСБ України в Рівненській області.

21 вересня на підставі ухвали суду, за погодження Рівненської окружної прокуратури, за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук та вилучили ноутбук.

26 вересня  61-річному комуністу слідчі повідомили про підозру за частиною 1 статті 436-1 Кримінального Кодексу України. У скоєному підозрюваний зізнався та співпрацював із слідством.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів та закінчили досудове розслідування. Яке покарання нестиме обвинувачений — вирішуватиме суд. За скоєне йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі із конфіскацією майна. повідомляєполіція Рівненщини.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також