У Рівному учасників бойових дій навчатимуть, як розпочати власний бізнес

656 0

Ми у соцмережах:

У Рівному учасників бойових дій навчатимуть, як розпочати власний бізнес

У Рівному стартував тренінговий курс «Нове життя після АТО: практичний курс підприємця». Учасники отримають унікальну можливість вивчити основи планування, маркетингу, фінансів, управління персоналом, продажів та розробити бізнес-план власної справи.

Тренінги відбуваються за співфінансування Рівненської ОДА та громадської організації «Простір твоїх можливостей» і є безкоштовними для учасників.

– Сьогодні розпочато проєкт обласного значення. Заплановано охопити учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей у Рівному та шести районах області. У тренінгах висвітлюватимемо питання, які можливості надає держава для учасників бойових дій на реалізацію підприємницької діяльності. Також розповімо, як заснувати власну справу, куди звертатися, що для цього потрібно, які часовий і людський ресурси потрібні, яку команду збирати. І взагалі, як визначитися зі сферою майбутнього бізнесу, зважаючи на свої здібності, навички і запит місцевого населення, – зазначила керівник ГО «Простір твоїх можливостей» Ольга Півторак.

Мета проєкту – відновлення психологічного стану учасників АТО/ООС шляхом отримання нових знань про фінансові можливості в державі та грантові пропозиції на основі інформаційно-навчального матеріалу.

– У нас багато задумів, але поки що немає першого кроку. Зарплата співробітників має бути від старту пристойна. Тому важко почати, – розповідає учасник бойових дій рівнянин Руслан Іванчук. – Один із проєктів на волонтерських засадах – групи швидкого реагування з психологічної допомоги. Подібні проєкти вже є на Волині, Дніпропетровщині й Одещині. У нас на 12 карет швидкої допомоги один психолог, на якого це все покладається – скандали в сім’ях, бійки, спроби суїциду. Хотіли б запустити допомогу на рівні області. Другий проєкт – маленьке фермерське господарство із садівництва на ділянці у 2 га, що виділяють учасникам АТО під таку діяльність. Приклад такого бізнесу вже є в Дніпропетровській області. Ну і третій проєкт – пивоварня. Такі підприємства вже відкрили в Києві, Одесі та Дніпрі. Однак це потребує значних коштів на старті, передусім, на придбання обладнання. Конкуренції не боюсь, адже вона є в будь-якій справі.

Олексій Мосейченок, кореспондент АрміяInform


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також