У Рівному від кору померла тримісячна дитина

4823 2

Ми у соцмережах:

У Рівному від кору померла тримісячна дитина

Мама дівчинки захворіла на кір під час вагітності. Дитина народилася передчасно та вже мала вроджений вірус кору. Хвороба уразила мозок та легені дитини. Їй надали необхідні реанімаційні заходи, однак врятувати не вдалося. Їй було всього три місяці.

Діагноз кір підтвердили лабораторно у вірусологічних лабораторіях ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Впродовж минулого тижня захворіли на кір 74 мешканці Рівненської області, серед них 60 дітей. Госпіталізували 25 хворих, з них 14 дітей. Впродовж тижня найбільше хворих зареєстровали у Рівному (16 хворих), у Березнівському (17 хворих) і Дубенському (20 хворих) районах.

Працівники лабораторного центру закликають жінок, які планують вагітність, захистити себе і своїх майбутніх дітей. Якщо ви не маєте щеплення проти кору, або не знаєте, чи його було зроблено, варто звернутися до свого сімейного лікаря та вакцинуватися. Вакцини проти кору є у всіх щеплювальних пунктах області. Для профілактики застосовують трикомпонентну вакцину КПК. Ті, хто отримав вакцину, захищені не тільки від кору, а й від краснухи та епідемічного паротиту. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також