У Рівному відкрили Центр навчання домедичної допомоги (ВІДЕО)

807 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили Центр навчання домедичної допомоги (ВІДЕО)

У Рівному відкрили Центр навчання домедичній допомозі, діятиме він на базі ЦПМСД "Центральний". Ініціатор проєкту – лікар екстреної медичної допомоги та керівник громадської організації "Центр порятунку життя" Андрій Стахнюк. Його ідея торік перемогла у Громадському бюджеті. 27 червня, у День екстреної медичної допомоги в Європі, волонтери презентували "Курс порятунку життя".

На проєкт "Створення центру навчання домедичної допомоги" з Громадського бюджету Рівного виділили 250 тисяч гривень. За ці гроші закупили обладнання та манекени. На них відпрацьовуватимуть серцево-легеневу реанімацію дорослих та дітей. Інструктори навчатимуть, як діяти до приїзду "швидкої", повідомляє Суспільне.

"Навчатимуть інструктори нашої громадської організації "Центр порятунку життя". Вони всі фахівці і співробітники екстреної медичної допомоги, лікарі, фельдшери, інструктори Європейської ради реанімації", – розповідає ініціатор проєкту Андрій Стахнюк.

Насамперед волонтери навчатимуть домедичній допомозі працівників організацій, де встановлені дефібрилятори. Серед них ЦНАП, пожежна частина біля ринку, МБК, ДЮСШ №4. Згодом відкриють запис на курс для всіх охочих.

Команда інструкторів впроваджуватиме дві програми.

"Одна з них – це власне базові реанімаційні заходи в дорослих, які базуються на рекомендаціях Європейської ради реанімації. І друга програма, в неї ще включена допомога при кровотечах, де включені рекомендації від Американської асоціації хірургів "Stop blood", – розповів інструктор Олександр Чередарик.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також