У Рівному вже видають кредити!

3190 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вже видають кредити!

Більшість підприємців збилися з ніг у пошуках установи, яка б видавала кредити. На запитання: «Ви кредитуєте?». Банкіри розповідають, що кредитних програм ніхто не згортав. Банки готові надати позику, якщо мають необхідні грошові ресурси.

Майбутні кредитні кошти спочивають у кишенях громадян Зрозуміло, що банки не можуть видати позику, якщо не залучать певну суму необхідних коштів. Начальник Рівненського регіонального управління ТОВ КБ «Арма» Максим Антонець зауважує, що зараз не кредитують навіть ті банки, які стверджували, що будуть видавати кредити. Це пов’язано із закінченням термінів депозитних договорів і масовим зняттям вкладниками коштів, а ресурси, які потрібні банкам для кредитування, осідають у кишенях громадян. На думку Максима Антонця, подібна ситуація триватиме до квітня наступного року. — Найважче отримати великі кредити під заставу, — наголошує він. — Таку суму коштів не запропонує жоден банк. Незначні суми можна взяти у кредит у фінустановах, що тільки виходять на рівненський ринок, адже вони мусять привабити клієнтів.

Кредитні спілки акумулюють власні кошти Кредитні спілки, які нещодавно стверджували, що зможуть пом’якшити кризу для населення, також нині не видають кредитів. — Впродовж останнього місяця ми не видаємо кредитів, — розповідає голова правління кредитної спілки «Захід Капітал» Олександр Бахманчук. — Кредитні спілки акумулюють кошти, щоб мати можливість повернути свої зобов’язання за депозитами. Ми не хочемо, аби на ринку кредитних спілок утворилась паніка, подібна до тієї, що була на банківському ринку. Олександр Бахманчук зауважує, що деякі громадяни, натішившись готівкою під подушкою, почали нести її назад на депозит. — Але це поки що одиничні випадки, — зауважує він. — Проте рівняни активно цікавляться можливістю покласти гроші на депозит.

А якщо без кредиту задихаєшся? Здавалося б, настала безвихідь, для тих, кому кредит необхідний, як повітря, якби не одне «але». Знайомий банкір у приватній розмові зауважив, що деякі банки видають кредити через центральний офіс, але таку позику дадуть не всім і не одразу. Можливо, доведеться почекати, адже за подібними кредитами вже сформувались черги. Отримати кредит простіше у банку, який щойно вийшов на місцевий ринок. — Ми видаємо споживчі кредити до 12 тисяч гривень, — розповідає начальник Рівненського відділення №1 ВАТ «Плюс Банк» Ольга Івкова. — Пропонуємо кілька програм кредитування. Отримати кредит у банку можна у гривнях на термін від 12 до 24 місяців. Відсоткова ставка за кредитами залежно від умов програм 13-28% річних. Є одноразова комісія. Директор відділення «БМ Банку» в місті Рівне Роман Кисіль зауважує, що не все так погано на ринку, як здається. Бо, скажімо, його фінансова установа видає кредит під заставу депозиту. — Якщо депозит не можна зняти, то можна використати у вигляді застави для надання кредиту, — наголошує банкір, — і для багатьох це альтернатива. Отже, якщо пощастить і ви знайдете банк, який матиме кошти для кредитування, будьте готові до того, що позику у гривнях отримаєте орієнтовно під 30% річних.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також