У Рівному засудили пропагандиста- колаборанта з Луганщини: конфіскують кілька гектарів землі та чверть будинку

851 0

Ми у соцмережах:

У Рівному засудили пропагандиста- колаборанта з Луганщини: конфіскують кілька гектарів землі та чверть будинку

За колабораційну діяльність до 10 років ув’язнення засуджено пропагандиста з Луганщини.

Прокурор Рівненської обласної прокуратури довів, що чоловік навесні 2022 року, вже після окупації м. Старобільськ Луганської області, вступив у злочинну змову з окупаційними військами Росії та контрольованими ними представниками терористичної організації «ЛНР».

Він добровільно зайняв посаду начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району, так званої «ЛНР», на тимчасово окупованій території України.

Чоловік займається поширенням пропаганди російських поглядів, культури та мови на території вказаного окупованого району.

Рівненська обласна прокуратура повідомляє: Рівненський міський суд засудив обвинуваченого до 10 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов`язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років.

Крім того, згідно з рішенням суду, конфіскації підлягає майже 9 га землі та ¼ будинку, який перебуває у його власності.

У зв'язку із переховуванням обвинуваченого на окупованій території, судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia (заочно).

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також