У Росії затримали олігарха-втікача, який родом з Рівного

20481 0

Ми у соцмережах:

У Росії затримали олігарха-втікача, який родом з Рівного

У Росії силовики затримали на підмосковному Красногірському шосе колишнього першого голову правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Бакая.

 Як повідомляє «Комсомольська правда», олігарха затримали сьогодні, 14 травня.

За підозрою в шахрайстві Бакай перебував у розшуку як на території РФ, так і в Молдові.

- Кілька днів тому Бакай був заарештований за підозрою у шахрайстві, кримінальну справу на екс-главу українського «Нафтогазу» було порушено у Молдові ще у 2018 році. Але оскільки Ігор Бакай перебуває у Росії, правоохоронцям Молдови довелося просити допомоги у російських колег, - повідомляє видання.

Нагадаємо, що статки рівнянин Ігор Бакай нажив, очолюючи у 90-х приватні корпорації з поставок газу, а у 1998-2002 роках — державну НАК «Нафтогаз України». У 2003-2004 роках Бакай керував Державним управлінням справами України. Після Помаранчевої революції втік до Росії, оскільки проти нього було відкрито низку кримінальних справ щодо незаконного відчуження державного майна, зокрема, готелів «Дніпро», «Україна» у Києві, кількох кримських санаторіїв. Бакая навіть оголосили в міжнародний розшук, що не завадило йому у 2005-му отримати паспорт громадянина Російської Федерації. У 2011 році справу проти Бакая в Україні закрили.

Читайте також по темі: Помилка рівненського «графа Монте-Крісто»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також