У Сарнах понад добу чекають результатів ПЛР-тестів

2899 0

Ми у соцмережах:

У Сарнах понад добу чекають результатів ПЛР-тестів

Обласні лабораторії, які роблять дослідження на виявлення коронавірусу, не справляються з навантаженням. Так, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що наразі понад 200 підозр на CОVID-19 перебувають в лабораторних центрах на перевірці. Через це в Сарненській райлікарні не знають, хто хворий, а хто ні, і не можуть виписати пацієнтів.

 Таку проблему озвучив головний лікар закладу Василь Іванюк:

«Вже добу чекаю офіційних результатів по наших результатах ПЛР, яких і досі немає. Зідзвонившись з лабораторними центрами, отримав інформацію що на сьогоднішній день лабораторії не встигають обробляти таку кількість матеріалів, яка "навалилася" з усіх регіонів області. І в мене знов виникає запитання, ну чому не можна відкрити подібний центр на базі Сарненської міжрайонної СНІД лабораторії? Особисто для мене це велике питання».

І це ще не пік захворюваності, наголосив головний лікар. Також він поінформував про стан справ з хворими на коронавірус в Сарненській ЦРЛ:

«У нас по інфекції 9 хворих, п'ять готуються на виписку, на жаль, без підтверження ПЛР-обстеження ми цього не можемо зробити. Решта пацієнтів стабільні. В реанімації 3-х підтверджених, один пацієнт важкий, на апаратному диханні. За добу три пацієнти госпіталізовані з пневмоніями в обсерваційне відділення до підтверження діагнозу. Це жителі с. Чудель та м. Сарни». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також