У Сарненському районі залякують вчителів, які підтримують будівництво нової школи – депутат

4611 0

Ми у соцмережах:

Людмила Мариніна

Людмила Мариніна, депутатка обласної ради та директорка школи у Цепцевичах Сарненського району, вже кілька років з батьками та колективом вимагає, щоб у селі збудували нову школу. Адже та, в якій нині навчаються учні, не тільки замала для села, де на рік народжується більше сотні дітей, а й в аварійному стані.

Пані Мариніна на засіданні бюджетної комісії минулої п’ятниці вкотре нагадувала, що досі немає проектно-кошторисної документації на будівництво нового закладу.

Нагадаємо, що на школу вже навіть оголошували тендер, але виявилося, що проект, який виготовили у районі, не відповідав нормам. Окрім того, фірма, яка виграла торги, запропонували нереальну  для будівництва суму -- на кілька десятків мільйонів нижчу, тож з часом від робіт відмовилася.

Директор обласного департаменту будівництво Ярослав Мазярчук запевнив, що проект уже пройшов експертизу у Києві, а його працівники працюватимуть на вихідних, щоб цього понеділка подати документи на тендер.

Людмила Мариніна зазначила колегам-депутатам, що сарненська районна влада усіляко перешкоджає будівництву школи у Цепцевичах. Так, за словами пані Мариніної, з районного бюджету виділятимуть кошти на будівництво школи у Чабелі, хоча там нове приміщення – не настільки нагальне, як у Цепцевичах. На цепцевицьку школу, за словами депутатки, районна влада не дала коштів навіть на банку фарби.

Пані Мариніна додала, що вчителям з її школи погрожували звільненням, якщо ті й надалі підтримуватимуть категоричні вимоги батьків збудувати нову школу. Також додала, що і їй зазначали: не продовжать контракт.

Депутати вирішили запросити голів райради та РДА на президію та на сесію, щоб поговорити про ситуацію у районі.

Зазначимо, що цього року у Цепцевичах до першого класу пішло більше 90 дітей. Минулими роками ж у селі народжувалося за рік понад сотня дітей.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також