У селі на Рівненщині, де батьки не пускали дітей до аварійної школи, цього року відкриють нову

3250 0

Ми у соцмережах:

Макет школи в Озерцях

Більше 200 учнів в Озерцях Володимирецького району досі навчалися у школі, яку відкрили ще наприкінці 30-х років минулого століття. Цього року ситуація у селі має змінитися.

У 2017 році батьки школярів відмовилися пускати дітей до старої аварійної школи і вимагали, аби у селі розпочали будівництво нової. Їхні вимоги таки дали результат.

Стара школа в Озерцях

Вже за два-три місяці, за словами директора обласного департаменту будівництва Ярослава Мазярчука, першу чергу триповерхової школи в Озерцях відкриють.

- У жовтні діти підуть до нових класів, - зазначає п.Мазярчук. – Нам залишиться ще добудувати їдальню, знести стару школу та на її місці збудувати спортзал. Їдальнею поки користуватимуться старою, а без спортивного залу доведеться деякий час потерпіти. Головне, що діти будуть навчатися вже у хороших умовах.

Будівництво школи. Фото - листопада 2018 року

Днями на будівництво школи в Озерцях виділили кошти за рахунок субвенції соцекономрозвитку, які виділяють територіям, що у 30-кілометровій зоні спостереження АЕС.

Наразі на будівництво є 13 млн грн, зазначає Ярослав Мазярчук. Не вистачає ще на спортзал та їдальню 17 млн грн. Загалом же будівництво школи вартує більше 36 млн грн. Будує в Озерцях фірма «Фіалка».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також