На Рівненщині школа без директора, бо потрібно відсторонювати невакцинованих колег

2778 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині школа без директора, бо потрібно відсторонювати невакцинованих колег

У Степангородську школу Володимирецької громади досі не призначили тимчасового виконувача обов'язків, оскільки всі кандидати відмовляються від посади.

Як повідомив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, навчальний заклад продовжує працювати в очному режимі, хоч кількість вакцинованих працівників освіти складає менше 10%.

Директорка школи Тетяна Макарчук перебуває у відпустці по догляду за дитиною і наразі немає кому відсторонити від роботи невакцинованих педагогів чи виплатити їм зарплати. 

- Насправді ситуація патова. Ми до сьогоднішного дня не можемо визначитися з тією особою, яка б взяла на себе відповідальність бути виконувачем обов'язків керівника закладу і могла би видавати розпорядчі документи, підписувати фінансові документи. Швидше за все, ми матимемо ситуацію з невиплатою заробітної плати, тому що немає жодної людини, яка могла б підписувати відповідні документи, - розповів Петро Коржевський.

Петро Коржевський

Петро Коржевський зазначив, що чотирьом вакцинованим кандидатам на посаду запропонували тимчасово очолити заклад, однак усі вони відмовилися. 

- Таким чином школа, попираючи чинне законодавство сфери освіти в Україні, продовжує працювати в очному режимі з чотирма вакцинованими педагогічними працівниками і двома вакцинованими працівниками технічного персоналу. Кожного дня роблять швидкі ПЛР-тести, що не є підставою працювати очно. 

Читайте також: У Вараському районі продовжує працювати школа, де майже всі вчителі - невакциновані


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також