У середу звітуватимуть про трагедію на Рівненському полігоні

962 0

Ми у соцмережах:

У середу звітуватимуть про трагедію на Рівненському полігоні

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський повідомив, що в середу, 19 вересня, комітет заслухає звіт Генеральної прокуратури України, Міністерства оборони та Міністерства юстиції щодо трагедії на Рівненському полігоні

Про це він заявив під час погоджувальної ради.  .

- Цього року на Рівненському полігоні трапилася страшна трагедія. Троє загиблих, дев'ять поранених, – нагадав Пашинський.

Він пояснив, що "з метою повного та всебічного розслідування парламентського контролю комітет вже проводив засідання, але воно не могло бути об'єктивним через те, що не всі експертизи були готові".

-  Тому на середу (19 вересня – ред.) першим питанням ми поставили звіт ГПУ, Міноборони та Мінюсту про розслідування причин трагедії на полігоні, – наголосив голова комітету.

Нагадаємо, що 6 липня вранці штаб оперативного командування "Захід" повідомив про загибель військових на полігоні Рівненщини. По гарячих слідах військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака розповів, що слідчі розглядають три версії вибуху міномета: людський фактор, який полягає у подвійному зарядженні міномету, неналежний стан міномету "Молот" і неналежний стан міни, яка заряджалась.

12 липня Міноборони офіційно назвало версію, на якій зупинилося слідство: розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні, внаслідок якого загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначив, що остаточне рішення у провадженні за фактом вибуху міномета "Молот" може бути схвалене лише на підставі експертиз. 

Читайте також Чому вибухнув міномет: з'явилися перші версії


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також