У Шпанові — без конкуренції. Бо домовилися?

2507 1

Ми у соцмережах:

У Шпанові — без конкуренції. Бо домовилися?

29 квітня на Рівненщині відбудуться вибори депутатів та голів трьох об’єднаних територіальних громад — Повчанської у Дубенському районі та двох у Рівненському: Олександрійської та Шпанівської. В останню об’єдналися дві потужні сільські ради біля Рівного — Шпанівська та Великожитинська. Голови та депутати цієї громади, фактично, отримають у власність дорогу землю біля обласного центру, тож боротьба за владу в цій ОТГ мала би бути запеклою. Втім, на посаду голови — лише один кандидат.

Претендує на посаду голови Шпанівської ОТГ 36-річний Микола Столярчук, досі голова однойменної сільради. На посади його висунув Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Подібне, щоб балотувався тільки один претендент, на Рівненщині було лише на початку децентралізації, під час перших виборів ОТГ. Панові Столярчуку потрібно набрати не менше 50% і одного голосу виборців, які прийдуть голосувати, щоб стати головою. Якщо голосів буде менше, вибори голови ОТГ визнають такими, що не відбулися, і оголошуватимуть нові.  

Директор регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий розповідає, що більше охочих на посаду не було:

— Політичні сили, які могли б висунути своїх кандидатів, не хочуть програвати. А у Миколи Столярчука переважна підтримка виборців та беззаперечний авторитет. Йти на вибори, знаючи, що програєш, не кожен захоче.

Конкуренцію панові Столярчуку могла б скласти голова Великожитинської сільради Людмила Хома. Проте, як розповідають, пані Хома погодилась на посаду заступниці голови. Окрім того, вона бере участь у виборах як кандидатка у депутати ОТГ від «Народного фронту». На її окрузі ще балотується шість кандидатів, проте жодного — від БПП.

Якщо поглянути на списки претендентів у депутати в округах громади, то неважко помітити: там, де є висуванці від «Народного фронту», кандидатів від БПП висунуто не було. Подібні домовленості на виборах ОТГ, розповідають, — не рідкість.

Микола Столярчук зазначає, що півтора року тому, коли балотувався на вибори сільського голови, теж був єдиним кандидатом.

- Сподівався, що конкуренція на цих виборах буде, - зазначає пан Столярчук. – Нині більше спілкуюся з мешканцями сіл, які входили до Великожитинської сільради, бо вони мене не знають. Людмилу Хому хочу бачити своєю заступницею, бо вона знає проблеми цих сіл, для мене ж це нова громада.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також