У спалаху коронавірусу в обласній лікарні звинуватили керівника Івана Зиму

6770 0

Ми у соцмережах:

У спалаху коронавірусу в обласній лікарні звинуватили керівника Івана Зиму

Такого висновку дійшли члени комісії, які займалися розслідуванням обставин спалаху захворювання в комунальному підприємстві «Рівненська обласна лікарня», де COVID-19 діагностували в більш як 80 медичних працівників закладу.

 Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час брифінгу зачитав текст довідки за результатами розслідування:

-          В ній описується сама ситуація, яким чином вона сталася, описано обов’язки посадових осіб, які були причетні до того процесу. У рішенні комісії, яка здійснювала розслідування, йдеться, що несвоєчасно були проведені організаційні заходи щодо запобігання поширенню COVID-19. Найбільша кількість інфікованих була виявлена у відділеннях анестезіології, інтенсивної терапії, мікрохірургії вуха та сурдоневрології, гнійної хірургії, проктології, центрі ортопедії та травматології, торакальної хірургії лікарні. Це говорить про внутрішньолікарняне поширення інфекції. Несвоєчасне закриття вищевказаних відділень стало наслідком подальшого поширення інфекції. Поширення інфекції серед середнього та молодшого медичного персоналу відбулось за недостатнього контролю зі сторони головної медсестри за дотриманням санітарного режиму в закладі. Несвоєчасно розпочато обстеження працівників відділень методом ПЛР-діагностики. 

Що стосується притягнення до відповідальності. Головного лікаря Івана Зиму за порушення санітарно-епідемічного режиму та несвоєчасно початі організаційні заходи на виконання наказу управління охорони здоров’я від 29 січня 2020 року притягнути до дисциплінарної відповідальності.

До відповідальності також хочуть протягнути Вовка, голову комісії інфекційного контролю комунального підприємства, Обуховську, медичного директора КП, Хіночик, заступника головного лікаря з медсестринства КП, Рудик, головну медсестру, Нестеренка, заступника головного лікаря. Також просять обласне управління охорони здоро'я подати до обласної ради клопотання щодо притягнення до відповідальності головного лікаря КП Івана Зиму.

  - Голова Рівненської ОДА прийняв рішення про порушення дисциплінарного провадження щодо начальника управління охорони здоров’я обласної адміністрації Олега Вівсянника. А йому запропоновано провести внутрішнє розслідування, притягнути до відповідальності всіх можливих причетних працівників та заступника начальника Ігоря Добровольського, - додав п.Тимошенко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також