У «спільника Большого» немає грошей – адвокат

2614 0

Ми у соцмережах:

У «спільника Большого» немає грошей – адвокат

Олег Головчак, адвокат рівнян, яких звинувачують в організації злочинного угрупуванні у місті, сьогодні у Рівненському апеляційному суді клопотав про зняття арешту з Володимира Соловйова.

Володимир Соловйов – єдиний, кого правоохоронцям вдалося затримати наразі. Нагадаємо, що Соловйову, Володимиру Шевчуку (Большому) та Ігорю Мокринському (Мокрому) восени правоохоронці висунули підозру в організації вбивства «Щуся» (бізнесмена Валентина Загороднюка).

Звинувачення у сторону Соловйова м’якші. Мовляв, він був співучасником, коли планували вбивство: показував кілерам, де живе Щусь.

Большого та Мокрого, які досі переховуються, звинувачують же в організації злочинного угрупування, яке на замовлення планувало виконувати підпали, вбивства, напади.

Адвокат Олег Головчак, не змігши оскаржити у суді сьогодні підозру, яку оголосили слідчі Соловйову, намагався принаймні пом’якшити запобіжний захід своєму клієнтові.

Головчак зазначив, що у Володимира Соловйова, який «має на утриманні двох дітей та дружину», немає понад 300 тис. грн, щоб сплатити заставу і вийти з СІЗО.

Володимир Соловйов

Адвокат додав, що у Соловйова – гіпертонічний криз ІІІ ступеня, і просив розглянути апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу без затриманого.

Колегія суддів відмовила, посилаючись, що законодавство зобов’язує підсудного бути присутнім на таких засіданнях. Слухання перенесли на 12.00 понеділка, 25 лютого.

У цей же день, але на годину раніше, колегія суддів Рівненського апеляційного суду розглядатиме клопотання Олега Головчака про скасування підозри Ігорю Мокринському.

На засіданні сьогодні трапився курйозний випадок. Адвокат, не зрозумівши запитання судді про здоров’я Соловйова, подумав, що запитують його про Мокринського і відповів, що у того все добре. А нагадаємо, Ігор Мокринський досі перебуває у розшуку і, за попередніми даними, переховується за кордоном.

Журналістам адвокат Головчак зазначив, що говорить не з Мокринським та Шевчуком, а з їхніми дружинами.

Додамо, що Олег Головчак клопотав про відвід судді Василя Сачука, який головує у колегії суддів, що розглядає справи Соловйова. Адвокат заявив, що «має сумнів у неупередженості судді», бо, мовляв, він скасував рішення судді Рівненського міського суду, який у грудні зняв підозру з Соловйова.

Колегія суддів, в яку, окрім Василя Сачука, входять судді Святослав Гладкий та Михайло Шпинта, відмовила адвокатові у відводі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також