У «Спорті» дивуватимуть 3D-панелями

5171 0

Ми у соцмережах:

У «Спорті» дивуватимуть 3D-панелями

Один з найстаріших ресторанів Рівного, який пригощав обідами чи не усіх президентів України, оновлює свій інтер'єр. Головну залу «Спорту» уже освіжили, а от у банкетній нині триває великий ремонт: міняють все — від підлоги до оздоблення стелі. До речі, усього в Рівному нині діє 18 ресторанів, але «Спорт» єдиний має історію у півстоліття.

Спорт

Парадні двері також оновили
Надія Поліщук, директор підприємства облспоживспілки «Рівненська КМТП», підрозділом якого є «Спорт»: — Банкетна зала матиме 50-60 місць, ми відремонтуємо її повністю — вона буде у світлих кольорах, з новою підлогою, підсвіткою, 3D-панелями на стінах, кондиціонуванням повітря та хорошою вентиляцією. Але її інтер'єр гармоніюватиме із великою залою на 110 місць, яка також має високу стелю та оздоблення в стилі бароко. Цього року у великій залі ми оновили стільці, а старий паркет замінили на сучасну підлогу з вінілових плит. Коштує вона недешево, але результат того вартий — візуально зала стала просторішою та світлішою. Також встановили нові парадні двері при головному вході. Нагорі працює бар. Маємо плани вже і на весну — візьмемося за літній майданчик. Конкуренція у місті велика, і втримати ресторан «на плаву» непросто, але ми справляємося. Однією з наших переваг є місце розташування — на березі Усті. Часто замовляють весілля, ювілеї, фуршети. 2012-го у нас в ресторані навіть обирали кращого кухаря України. На всеукраїнському конкурсі своє кулінарне мистецтво демонстрували учасники з усіх областей, і було приємно, що гран-прі тоді отримали саме кухарі з Рівненщини. Микола Мосійчук, голова обласної організації ветеранів споживчої кооперації, екс-голова правління Рівненської облспоживспілки: — «Спорт» відкрили у жовтні 1958-го. Мешканці міста швидко оцінили його кухню і охоче туди ходили, та як і нині святкували весілля та ювілеї. Тим більше, що тоді у Рівному був ще тільки ресторан «Україна», і все. Кухарі придумували фірмові страви, які затверджувала спеціальна кулінарна рада. Особливо мені запам'яталися з тих часів крученики з грибами по-рівненськи, тушена курка з цвітною капустою, перцем, грибами і квасолею, млинці по-рівненськи у фритюрі з м'ясом, картоплею та грибами, капуста лінива по-рівненськи, пиріжки картопляні… Спорт
Так виглядатиме зала після ремонту
Ціни на страви затверджував міськвиконком. Головними кухарями-бригадирами були Галина Якимчук та Валентина Нерода, у них в кожній бригаді трудилося по 10-12 осіб. Чергували вони по тижню, працювали з 8.00 і до 23.00. Я пам'ятаю це, бо сам очолював облспоживспілку, коли 1983-го місто відзначало 700-річчя. «Спорт» тоді забезпечував банкет до ювілею Рівного. До цієї дати ми провели масштабну реконструкцію ресторану, з'явився новий банкетний зал, кондитерський цех, розширили кухню, добрали персоналу. Коли в часи Горбачова почали боротьбу з алкоголем, то «Спорт» перейменували у «Лебідь», але рівняни все одно вживали стару назву. Тож згодом ресторан знову став «Спортом». Від початку незалежності його кухарі годували й українських президентів та високопосадовців, які приїжджали або прилітали в область з офіційними візитами. Останнім був Петро Порошенко, якого ресторан годував обідом на виїзді в Острозі. З усіх старих ресторанів міста «Спорт» — чи не єдиний працює досі, а от «Горинь», «Україна» та «Мир» давно вже залишилися тільки у спогадах рівнян.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також