У справі погорільця проти сусідів та рятувальників суддя взяв самовідвід

2746 0

Ми у соцмережах:

У справі погорільця проти сусідів та рятувальників суддя взяв самовідвід

Тепер справу розглядає суддя Віта Левчук – допитують свідків. Нагадаємо, ідеться про пожежу в Костополі у жовтні минулого року, в якій згоріли два будинки та гараж Віктора Кремінського та гараж з авто – у його сусіда В’ячеслава Снітчука. За втрачене майно та завдані моральні збитки Кремінський заявив позов на 1,8 мільйона гривень до сусідів, батька та сина Снітчуків, а також до Головного управління ДСНС у Рівненській області, 19 пожежно-рятувальної частини Костополя та пожежно-рятувального загону.

Відвід судді Олександра Цвіркуна раніше заявляв захисник Снітчуків на тій підставі, що на початку 2000-х років адвокат Кремінського Микола Григоренко та суддя Цвіркун працювали разом суддями військового місцевого суду Рівненського гарнізону. Тоді відвід не відбувся. Однак пізніше Кремінський вирішив усе ж не відмовлятися від послуг Григоренка, тож суддя взяв відвід.

Василь Снітчук, сусід Кремінського, на суді був небагатослівний. Сказав, що пожежу побачив сам, розбудив дружину, розповів, як виносили речі з хати. Подробиць, хто саме і де стояв та що робив, не пригадує.

Свідок Петро Озарчук, начальник 19 пожежно-рятувальної частини Костополя, розповів усе те ж саме, що розповідав про події тієї ночі й раніше. Він визнав, що заправляти понад 30 хвилин пожежний автомобіль у той час, коли горить - це надто довго, і ще раз повторив, що тиск води у найближчих гідрантах був дуже низький, тож заправитися вдалося лише після дзвінка особисто до директора водоканалу. Озарчук каже, що взаємодії їхньої рятувальної частини з костопільським водоканалом у питанні пожежних гідрантів та постійного тиску води в них, на жаль, немає. 

Погорілець хоче відсудити у сусіда та рятувальників два мільйони гривень


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також