У Старому Селі відкрили свою пекарню

1534 0

Ми у соцмережах:

У Старому Селі відкрили свою пекарню

У Старому Селі, що на Рокитнівщині, сьогодні офіційно відкрили власну пекарню. Цікаво те, що це не приватний, а комунальний заклад Старосільської сільської ради. А це означає, що місцеві матимуть роботу та наповнення бюджету.

Старе Село знаходиться за 72 кілометри від райцентру Рокитне, неподалік кордону з Білоруссю. Відкриття власної пекарні дозволить забезпечити свіжою випічкою місцевих селян щодня, не чекаючи, поки хліб привезуть з віддалених пекарень. Тим паче, що до дев’яноста відсотків сімей тут багатодітні.

 

Як розповів голова Старосільської ОТГ Михайло Кузьмич, вони успішно реалізували перші партії хліба, тим паче, що продавали його без торговельних надбавок. Тож незабаром планують розширити асортимент продукції.

«На пекарні та в магазині при ній працюють дванадцять місцевих жителів. Комунальний заклад має власний новий автомобіль, який сільрада придбала за власний кошт. Загалом з місцевого бюджету на реалізацію цього проєкту витратили 2 млн.грн.», - розповів Михайло Кузьмич.

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, зі свого боку, зауважив, що відкриття в ОТГ власного комунального закладу – це якраз той успішний приклад децентралізації, коли влада на місцях спільно із громадою знаходять шляхи, за рахунок чого наповнювати бюджети, як розвивати свої території, - тобто відчувати себе справжніми господарями.

 

Те, що в Старому Селі реформа місцевого самоврядування працює, підтверджує і той факт, що не зважаючи на карантин, місцевий бюджет вдається перевиконувати щомісяця.

Пресслужба облради - за матеріалами «Голосу України» 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також