У Тараканові хочуть виготовляти… автобуси

2521 1

Ми у соцмережах:

Дослідний зразок нового автобуса

Спочатку це повідомлення було схоже на жарт — у Тараканові, що в Дубенському районі, налагоджують виробництво автобусів, дослідний зразок уже готовий. Але згодом стало відомо, що й справді в цьому селі виготовили поки що перший дослідний зразок міжміського автобуса.

Отож процитуємо автора повідомлення — Романа Харгелія, керівника Науково-технічного центру «Автополіпром», який назвався розробником нового автобуса: «Нарешті відбулося — за розробкою та дизайном НТЦ «Автополіпром» на новому підприємстві ТОВ «Рівненський автозавод» виготовлено перший дослідний зразок міжміського автобуса на шасі Iveco «Daily». Тепер випробування, сертифікація та сподіваюсь — серійне виробництво!»

Роман ХаргеліяУ базі патентів України й справді вказано, що міжміський автобус на шасі Iveco Daily 70C17 має кузов вагонного типу, передній керований і задній ведучий мости, кондиціонер, який встановили на задній частині даху кузова автобуса, багажні відсіки у задній частині кузова та у лівій і правій боковинах, чотирирядне планування пасажирського салону, пасажирські сидіння, встановлені на підставках.

Про сам автозавод також мало хто чув. І не дивно. З’ясувалось, що ТОВ «Рівненський автозавод» створено лише трохи більше року тому і «прописано» на вулиці Колгоспній у селі Тараканів. Місцеві розповідають, що у Тараканові був консервний завод, його цех і переобладнали для виготовлення автобусів. Спочатку, кажуть, тут просто переобладнували ввезені з-за кордону вантажні буси на пасажирські. Згодом нібито були спроби виготовляти автобуси на базі шасі Мерседеса, а тепер — припускають, домовилися з Iveco.

Тим часом директор ТОВ «Рівненський автозавод» Анатолій Ясковець повідомив, що дослідний зразок цього міжміського автобуса незабаром презентують у Дубні.

Анатолій Ясковець розповів, що конструкторське бюро Науково-технічний центр «Автополіпром», яке займалося проектуванням автобуса, має досвід проектування автобусів в Україні.

— Ми написали їм технічне завдання. Розписали, яким хочемо бачити автобус, і вони відповідно до наших побажань спроектували його, — розповів Анатолій Ясковець.

На цей автобус, запевняє п.Ясковець, вже є клієнт із Києва — він його уже бачив, і ця модель йому сподобалася. Наразі, за словами директора, з київським клієнтом погоджують договір.

У планах товариства — серійне виробництво міжміських автобусів, розробка інших моделей, зокрема, на базі цього автобуса, що створили, хочуть зробити ще й приміський автобус другого класу.

— Він буде простішим за цей, але це не означає, що він буде неякісним, — зауважив керівник ТОВ «Рівненський автозавод» Анатолій Ясковець. — Також будемо робити VIP-автобуси для різних компаній, які мають потребу у рухомих офісах. Як правило, такі автобуси використовують будівельні компанії, яким часто треба виїжджати на якісь об’єкти. Ще ми розглядаємо варіант створення міського автобуса, але наразі перед нами стоїть завдання запустити серійне виробництво міжміських автобусів.

Рівняни, які «в темі», щоправда, здебільшого скептично і з недовірою поставились до таких грандіозних планів майбутніх автовиробників — це видно з численних коментарів у соцмережі.

Аліна ТИС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також