У ТОВ «Агрохолдинг Зоря» стартувала посівна кампанія

1297 0

Ми у соцмережах:

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря» стартувала посівна кампанія

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що в Рівненському районі, розпочали посів ярого ячменю. Цьогоріч у господарстві планують засіяти культурою понад 900 гектарів. У зв’язку з ранньою весною та помірними опадами взимку весняно-польові роботи почали раніше, ніж зазвичай.

На полі площею 120 гектарів, що відноситься до земель Городоцької сільської ради, неквапом рухається сівалка. Контролює процес головний агроном «Агрохолдингу Зоря» Сергій Прокопов.

Сергій Прокопов— Сіяти ячмінь розпочали 7 березня. Трішки погода вносить свої корективи, не можемо вийти на нормальну продуктивність, але терміни дозволяють, — розповідає головний агроном. — Сіємо цілодобово. Все залежить від погоди і стану ґрунту. Сіємо один сорт ячменю «Себастьян» на пивоварні цілі. Працюють трактор «JOHN DEERE», широкозахватна сівалка «HORSCH» німецького виробництва, яка має потужності до 120 гектарів за добу. Вчора завершили посів майже 200 гектарів біля села Білів. Бункер цієї сівалки може вміщати близько 2 тонн насіння залежно від культури. Сівалка має свій блок управління, монітор. Механізатори його бачать у кабіні трактора. Там є два монітори, один показує параметри трактора, його швидкість руху, роботу двигуна, коробки, решти бортових систем. Інший — монітор сівалки. Через цей монітор задаються всі налаштування, виводиться інформація механізатору про швидкість руху, норму висіву, роботу сошників, щоб не було просівів. Комп’ютеризовані процеси сприяють тому, що неякісного посіву практично не може бути.

Загалом вже посіяли понад 400 гектарів ячменю. Пізніше, коли прогріється грунт, розпочнемо посів таких культур, як соняшник, кукурудза та соя. Це те, що стосується ярих культур.

Перспективи щодо врожаю ярих трохи турбують. Тому що запас вологи не такий великий. Якщо для озимого ріпаку, ячменю, можливо, вистачить, то кукурудза і соя можуть бути під ризиком. Але будемо оптимістами, адже все залежить від опадів, які будуть у період вегетації. Озимі перезимували прекрасно. Завдяки м’якій зимі стан культур хороший.

Також в агрохолдингу зараз на інших полях вносять стартові комплексні добрива під посів ячменю та кукурудзи, завершують закриття вологи під посів, здійснюють додаткову культивацію для вирівнювання площ.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також