У Верховній Раді України відбулося перше у новому році засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Один пояс, один шлях»

1476 0

Ми у соцмережах:

У Верховній Раді України відбулося перше у новому році засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Один пояс, один шлях»

На засіданні був сформульований головний принцип його роботи: менше ідеології - більше прагматизму, чим менше політичних суперечок, тим більше можливостей для державного будівництва.

Пріоритетом було визначено економічне співробітництво з Китайською Народною Республікою в рамках запропонованої Головою КНР Сі Цзиньпінем глобальної ініціативи «Один пояс, один шлях».

У засіданні взяли участь народні депутати України Віктор Чорний, Сергій Литвиненко, Павло Халімон, Олександр Ковальов, Євген Шевченко, Олександр Колтунович та Наталія Приходько. Делегацію гостей парламенту очолив Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишев. Були присутні відомі китаєзнавці, зокрема Віктор Кіктенко, Андрій Гончарук та Олександр Купрін, які наразі очолюють Українську асоціацію китаєзнавців.

Співголова МДО Віктор Чорний заявив: «Звичайно, ми хочемо налагодити співпрацю. Насамперед, в економіці, вивести її на новий рівень. У нас в Україні є величезний потенціал. Щоб його реалізувати нам потрібні сучасні технології та інвестиції. Але, перш за все, потрібна політична воля. І вона у нас є. Нам потрібна співпраця з Китаєм, і наші інтереси – проукраїнські».

Народний депутат Сергій Литвиненко зазначив: «Ми хочемо вивчити китайський досвід розвитку країни, адаптувати його, там, де це можливо, до наших реалій і втілити його в Україні, здійснивши українське економічне диво».

«Один пояс, один шлях» це велика міжнародна програма, нова модель співпраці Китаю з усім світом. Учасниками програми є 126 країн. У грудні 2019 року до неї, завдяки депутатській ініціативі, долучився парламент України. Як кажуть у МДО, сфера інтересів виходить за межі двосторонніх відносин з КНР і розповсюджується, у широкому розумінні, на всі країни-учасниці «Одного поясу, одного шляху».

Під час засідання депутати та запрошені гості домовилися про наступні етапи роботи Міжфракційного депутатського об’єднання. Зокрема, для підвищення якості її роботи у непростих міжнародних відносинах, що склалися, при Об’єднанні була створена Експерта рада, яку очолив президент Української асоціації китаєзнавців доктор філософських наук Віктор Олексійович Кіктенко.

Співголова Об’єднання Віктор Чорний подякував від імені народних депутатів України Надзвичайному і Повноважному Послу України в КНР Сергію Олексійовичу Камишеву за важливий та корисний обмін думками та висловив впевненість у плідній співпраці між МДО та Посольством України в КНР.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також