У Вирах другий день батьки не пускають дітей у школу

2053 0

Ми у соцмережах:

У Вирах другий день батьки не пускають дітей у школу

Нагадаємо, вчора у селі Вири на Сарненщині батьки не пустили дітей в школу через переповненість закладу. Нині там навчається шість сотень учнів, а приміщення розраховане на 220.

Світлина від Сергія Литвиненка.
Нардеп Сергій Литвиненко повідомив сьогодні у Фейсбуці про ситуацію у Вирах: "День 2. Школа не працює. Люди запевняють, що не відступляться від своїх вимог по ремонту та будівництву нової школи. Про це сьогодні вони заявили у присутності центральних телеканалів. Чомусь не було помітно на мітингу представників виконавчої влади. Але нічого. Я сам зайду до високих кабінетів, раз їхні господарі не можуть вийти до людей і покладу прямо їм на стіл вимоги, підписані сотнями людей з мого округу. Проігнорувати їх не вийде. Будемо "добивати" цю ситуацію аж поки не досягнемо результату!"

Світлина від Сергія Литвиненка.

Тим часом з керівництвом Вирівської ОТГ зустрівся голова ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, голова Сарненської РДА Олександр Кохан, представники управлінь.

- Ситуацію у Вирах знаю. Це село із однією з найвищих народжуваностей в області, тому будівництво нової школи там повинно точно розпочатися. Але, першим кроком має стати те, що діти підуть у школу. Після цього ми разом з профільним заступником і департаментом будівництва розглядаємо алгоритм дій, - зазначив Віталій Коваль.

Він пояснив, що на фінансування з державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік комісія включила ті 13 об’єктів,  будівництво яких вже розпочалося. Разом з тим, стартує конкурс на наступний рік, і громада може подавати пропозиції. Також почати будівництво можна і буде з коштів місцевого бюджету, зокрема, на сьогодні район має вільні залишки освітньої субвенції.

Пропозиції щодо початку будівництва школи у Вирах в ОДА розглянуть після того, як в селі буде відновлено навчальний процес, бо діти не повинні переривати навчання, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також