Удон з куркою у соусі теріякі: рецепт, запозичений у японців

377 0

Ми у соцмережах:

Удон з куркою у соусі теріякі: рецепт, запозичений у японців

Нудно від звичних страв на вечерю? Пора готувати удон з куркою та овочами у соусі теріякі. Це страва японської кухні, а удон — це традиційна товста японська локшина, щоправда, купити її можна й у рівненських магазинах.

Складові: куряче філе — 400 г, локшина удон — 200 г, морква — 1 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., перець солодкий — 1 шт., соус теріякі — 150 мл, олія — 2 ст. л., часник — 2 зубчики, імбир — 1 ч. л., сіль за смаком

Приготування: у сковороді нагріти олію та обсмажити попередньо порізане кубиками філе, до золотистого кольору; додати нарізані овочі та обсмажити ще 5–7 хвилин, влити соус теріякі, додати часник, імбир та сіль за смаком. Тушкувати на середньому вогні 10–15 хвилин. Додати відварену локшину удон та перемішати. Подавати гарячим.

Для більш насиченого смаку до соусу теріякі можна додати 1 ст. л. меду. Якщо ви не любите солодкий смак, то кількість цукру в соусі можна зменшити. Замість курки можна використовувати будь-яке інше м’ясо, наприклад, свинину, яловичину або ж креветки. Овочі можна використовувати будь-які, які вам подобаються.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також