Укравтодор хоче передати Рівненській ОДА на утримання ще 600 кілометрів доріг

3040 0

Ми у соцмережах:

Микола Козачок, заступник начальника Служби автодоріг на Рівненщині, та Володимир Квачук, директор Рівнеоблавтодору

Торік Укравтодор уже передав на утримання понад 3000 кілометрів доріг місцевого значення, а цього планує додати 600 кілометрів доріг державного значення.

Про такі плани попередив вчора депутатів облради заступник начальника Служби автодоріг у Рівненській області Микола Козачок.

За словами п.Козачка, цього року область отримає значно менше коштів на ремонти доріг державного значення – лише третину від суми, яку просили. Тож частину ремонтних робіт виконати не вдасться.

Саме тому заговорили про передачу на утримання ОДА 600 кілометрів регіональних доріг державного значення.

Бо ж на ремонти доріг ОДА передбачена майже така ж сума, що і на дороги державного значення.

Як зазначила директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, на цей рік на ремонти та утримання доріг місцевого значення на Рівненщині передбачено 351 млн грн. Також лишилося 15 млн грн з минулого року та ще 11 млн грн залишку від митного експерименту, якого у цьому році вже не буде.

Додамо, що Служба автодоріг просила в обласної ради виділити з обласного бюджету 70 млн грн на ремонт ділянки від Данчимоста Костопільського району до Яринівки Березнівського на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів та на будівництво майданчика для габаритно-вагового контролю на трасі Київ-Ковель.

Депутати будівельної комісії прохання не підтримали. А Лідія Біляк додала, що вільних коштів в обласному бюджеті наразі немає.  

Богдан Файфура

Депутат Богдан Файфура, заслуховуючи інформацію про фінансування ремонту доріг, сердито зазначив, що «з такими смішними грошима доріг не буде».

Також депутат розкритикував ремонт дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів, яку минулі два роки робили за кошти митного експерименту. Зазначив, що кошти пішли не малі, проте загалом дорога так і залишилася розбитою. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також