«Уроки щастя» в школах Рівненщини не будуть окремим предметом

256 0

Ми у соцмережах:

 «Уроки щастя» в школах Рівненщини не будуть окремим предметом

У школах Рівненщини у новому навчальному році викладатимуть курс із соціально-емоційного навчання «Уроки щастя». Чому там навчатимуть дітей, розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. «Це про зміну парадигми зі страждань, спричинених війною, на відновлення, а також про ментальне здоров’я. Дітей навчатимуть навичкам саморегуляції емоцій, стресостійкості, вирішенню конфліктів та соціалізації. При цьому ментальне здоров’я має стати основним компонентом у сфері освіти. Метою цього курсу, перш за все, є опанування важливих навичок турботи про себе та інших», - сказав Сергій Подолін. ????‍???? Також він додав, що матеріали курсу інтегруватимуться наскрізно через інші предмети та можуть використовуватися психологами і соціальними педагогами, класними керівниками та вчителями. Оскільки курс буде інтегрованим, це не призведе до суттєвої зміни навантаження чи скорочення предметів. Зазначимо, що курс складається з 4 рівнів: • матеріали для дошкілля та учнів 1 класів; • для учнів 2 і 3 класів; • для 4 і 5 класів; • для 6 і 7 класів відповідно.

Чому там навчатимуть дітей, розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

- Це про зміну парадигми зі страждань, спричинених війною, на відновлення, а також про ментальне здоров’я. Дітей навчатимуть навичкам саморегуляції емоцій, стресостійкості, вирішенню конфліктів та соціалізації. При цьому ментальне здоров’я має стати основним компонентом у сфері освіти. Метою цього курсу, перш за все, є опанування важливих навичок турботи про себе та інших, - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що матеріали курсу інтегруватимуться наскрізно через інші предмети та можуть використовуватися психологами і соціальними педагогами, класними керівниками та вчителями.

Оскільки курс буде інтегрованим, це не призведе до суттєвої зміни навантаження чи скорочення предметів.

РівнеОВА зазначає, що курс складається з 4 рівнів:
• матеріали для дошкілля та учнів 1 класів;
• для учнів 2 і 3 класів;
• для 4 і 5 класів;
• для 6 і 7 класів відповідно. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також