Утеплятися правильно: поради щодо утеплення багатоповерхівок

475 0

Ми у соцмережах:

Утеплятися правильно: поради щодо утеплення багатоповерхівок

Тарифи за опалення щороку невблаганно зростають. Щоб платіжки не шокували мешканців забудовники відразу дбають про утеплення новобудови, відповідно до чинних норм.

Енергоефективність –  сучасне слово, яке означає доцільне використання енергетичних запасів. Іншими словами, це застосування меншої кількості енергії для підтримання того ж рівня тепла в будівлі. Сьогодні в Україні вже існують певні стандарти енергоефективності, які регулюються Державними будівельними нормами.

Документом передбачається, що у багатоповерхівках мінімально допустиме значення опору теплопередачі зовнішніх стін має бути не нижче 3,3, а для віконних конструкцій 0,75. Тож власникам квартир у новобудовах щастить, адже їм не треба буде з часом збирати кошти на утеплення фасадів, як це сьогодні роблять мешканці у будинках, зведених за старими нормами.

Які матеріали краще обирати для утеплення новобудови?

Сучасний будівельний ринок пропонує чимало варіантів для утеплення: пінополістирольні плити (всім знайомий пінопласт), мінеральна вата, керамзит, рідкокерамічна теплоізоляційна фарба, та інші. Найчастіше як теплоізоляційний матеріал використовують мінеральну вату або пінополістирол.

Пінопласт і мінеральна вата мають практично однакові теплотехнічні характеристики. Проте мінвата важча. Приміром, кубічний метр мінеральної вати вагою близько 130 кілограмів, а стільки ж пінопласту – всього 18 кг. Мінеральну вату складніше монтувати, це більш трудомісткий процес. Також мінвата краще поглинає вологу, тому дуже важливо якісно і щільно її укласти та покрити не менш якісними фінішною штукатуркою і фарбою.

Пінополістирол значно легший у роботі. Проте він має один недолік: на відміну від мінвати, яка відноситься до групи горючості НГ (негорючий), пінопласт поділяють на різні групи горючості. Для утеплення фасадів дозволено використовувати лише пінопласт групи горючості Г1 і позначається він як ПСБ-С. Літера «С» в найменуванні означає, що до складу пінопласту додають речовину, яка сповільнює згоряння. І відноситься він до класу горючості Г1, тобто не підтримує горіння.

Безпека – пріоритет у будівництві

Відповідно до технології та діючих будівельних норм в Україні, будинки, утеплені пінополастовими плитами, повинні мати протипожежні пояси з мінеральної вати через кожні три поверхи, та обрамлення навколо віконних конструкцій.

Рівненський МЖК з 1993 року на ринку первинного будівництва та маємо десятки успішно завершених проєктів у Рівному та області. Ми переконані, що при будівництві мають враховуватися в першу чергу безпека, відповідність чинним нормам, доцільність та відповідність потребам інвесторів.

При будівництві МЖК «Сім’я» використовуються кращі енергозберігаючі технології із застосуванням екологічних матеріалів. Будинок зводиться з червоної керамічної цегли товщиною 51 см. Для утеплення використовується сертифікований пінопласт 100мм, з групою горючості Г1 і високими теплоізоляційними характеристиками, який чергується з поясами із мінеральної вати.

Сьогодні з можливістю розтермінування  до 36 місяців у 4 секції МЖК «Сім’я» продаються 1-кімнатні – площею від 36 м.кв., 2-кімнатні - площею від 65 м.кв. та 3-кімнатні дворівневі - площею 85 м.кв. У всіх квартирах виконане чорнове оздоблення, встановлені лічильники на світло, воду та газ. Запланована система індивідуального газового опалення, що також дозволить помітно економити гроші на рахунках за опалення.

Детальну інформацію про квартири в ЖК «Сім’я» м. Рівне вул. Гайдамацька, 13б (колишня Струтинської) можна отримати за тел. 067 362 22 22.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також