У Рівному в аптеці-музеї працює поки що «віконечко»

1502 0

Ми у соцмережах:

У Рівному в аптеці-музеї працює поки що «віконечко»

Завершується ремонт в одній із найстаріших аптек Рівного — тій, що на Соборній перед мостом, як їхати в центр міста від пивзаводу. Там уже можна придбати ліки — але тільки з віконечка. Але незабаром тут уже проводитимуть екскурсії та майстер-класи, а ще виготовлятимуть косметику під замовлення — бо буде вона аптекою-музеєм.

В аптеці вже відремонтували фасад, вивіску, реставрували різьблені вітрини і меблі, яким понад сто років. Проте інтер’єр завершено ще не повністю.

Ольга Садовник, заступниця гендиректора «Рівнефармації»:

— Планували відкритися раніше, але трішки підвели нас із виготовленням меблів: з дизайнером ми дещо розійшлися в поглядах. Проте меблі, які відповідатимуть за зовнішнім виглядом відреставрованим, будуть готові вже до кінця січня.

Тоді й відкриємося. Також завершуємо внутрішнє оформлення кімнати-музею: виставляємо експонати — ваги, ступки, старовинні касові апарати. Тут проводитимемо різноманітні майстер-класи з виготовлення аскорбінових порошків для діток, а також виготовлення косметики для дорослих. Таким чином, хочемо привернути увагу до істинної фармацевтичної справи, яка, на жаль, сходить нанівець. Адже фармацевт — не просто продає ліки, він їх створює.

Екскурсія в аптеці-музеї буде коштувати для одного відвідувача — 35 гривень, у складі групи — 25 гривень. За студентським посвідченням квиток обійдеться у 25 гривень, за учнівським — 18. Майстер-клас залежно від його виду коштуватиме від 35 до 79 гривень.

Тільки в цій аптеці можна буде придбати пігулки щастя, чи радості, чи любові — гомеопатичні препарати, виготовлені на основі трав. А ще тут можна буде замовити крем відповідно до рецепта вашого дерматолога або ж за власними рецептами аптеки відповідно до вашого типу шкіри. Причому інгредієнти крему ви матимете можливість обирати самі. І навіть виготовити його можна буде самотужки.

Окрім того, аптека виконуватиме своє основне призначення — продаватиме препарати різних виробників. Тут можна буде замовляти за рецептами й виготовлення ліків. Асистентська, де їх виготовлятимуть, знаходиться в цокольному поверсі.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також